Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi R8 míří do důchodu. Tento tuning z Malajsie není poctou, jakou si zaslouží

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Za 17 let existence modelu R8 vzniklo mnoho zajímavých upravených modelů. Tento kousek první generace se zrovna moc nepovedl.

Pro populární supersport z Ingolstadtu je rok 2023 konečnou stanicí. Vůz již bohužel ani nelze objednat a v továrně nabíhá výroba posledních objednávek. Od roku 2006 se R8 vyrobilo více než 40 tisíc kusů. Nástupce oblíbeného modelu bude plně elektrický a tím éra spalovací V10 končí. 

Audi R8 má od prvopočátku ve svém DNA dost ze značky Lamborghini. Jednomu majiteli první generace modelu R8 to bylo málo a rozhodl se svůj vůz vylepšit tak, aby se co nejvíce podobal novějšímu modelu a byl extravagantnější. 

Audi R8 v podání Puzzle Bodykits

Bodykit byl objednán od malajské společnosti Puzzle Bodykits a na voze zůstalo jen málo původních dílů. Novinkami jsou přední nárazník s velkými sacími otvory, mohutný splitter, široké blatníky i kapota. 

Výrazně se vůz změnil i z profilu, kde nově vidíme velké boční prahy, boční otvory pro nasávání a bíle lakované disky kol ve zvláštním designu. Zadní část vozu prošla pravděpodobně největší změnou. 

Zde dochází k přemístění koncovek výfuku, které jsou nyní větší a umístěné podobným způsobem, jak to známe u Lamborghini Huracán STO. Křídlo pro změnu připomíná model Huracán Tecnica a obří difuzor je inspirován modelem Sian

Neméně důležitou změnou je aplikace křiklavě růžové barvy v exteriéru, kterou má na starosti společnost KarMing Spray, zatímco o karbonové detaily se postarala firma Advanced Pro Detailer.

Video se připravuje ...

Navzdory rozsáhlým úpravám vzhledu pod kapotou ke změnám nedošlo. Vůz je tedy nadále vybaven atmosférickým osmiválcem s označením FSI o objemu 4,2 litru. Na všechna čtyři kola posílá 420 koní při 7800 otáčkách za minutu s točivý moment 430 Nm při 4500-6000 otáčkách za minutu. 

Jak se může zdát tato úprava poněkud křiklavou až bláznivou, nepochybujeme, že se v ulicích asijské metropole Kuala Lumpur budou za tímto kouskem otáčet davy lidí.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme