Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS 4 Avant v testu Auto Bild na 100.000 km: Rychlé i praktické kombi dostalo 1-

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Takový test výdrže se německým kolegům ještě nepoštěstil. Audi RS 4 Avant bylo raketou, praktickým kombíkem a kamarádem v jednom. Konec testu po 100.000 kilometrech tak byl odpovídajícím způsobem náročný - ale stále bez slz.

Podle Oxfordského slovníku je zázrak něco, co svou dokonalostí natolik převyšuje obvyklé a běžné, že to vzbuzuje velký obdiv, respektive velký údiv. Právě tohle pak podle našich německých kolegů z Auto Bild dobře platí i pro modré Audi RS 4 Avant s výkonem 450 koní. Vůz, který jim v uplynulých dvou letech přinesl mnoho krásných okamžiků.

Do jeho modrého laku, se kterým vkusně ladila příplatková černě lakovaná 20“ kola, se přitom zamilovali hned první den. Velice rychle si však zamilovali i zvuk, který se redakčními garážemi poprvé rozezněl 27. května 2020. RS4 podle nich nevynechá téměř žádný tón, od zlověstného řevu až po basové dunění. Zvládá to přitom bez pubertálního a trapného tahání za ušní bubínky. Naopak, bez ohledu na tempo tenhle Avant téměř nikdy nerušil konverzaci posádky.

Video se připravuje ...

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Ondřej Mára
Diskuze (7)

Doporučujeme

10. 2. 2023 23:07
Spolehlivost
To si nikdo nevšiml popraskané hlavy (obr. 13), že se hýří superlativy? A ty nápeky karbonu na ventilech? Na to, že se jezdilo jen na prémiový benzin a žádné ***čky, tak teda žádná sláva. Tím se mi potvrzuje, že takto hodně dopované motory jsou fajn po dobu záruky. Po jejím uplynutí to servisovat nechceš.
Avatar - Dzakobo
9. 2. 2023 18:21
Stačí mrknout na YT kanál Naša garáž
A během chvíle je vidět, že poruchovost těchto novějších audin je nemalá... Jsou příliš komplikované a někdy se (nevhodně zvolený?) materiál poměrně brzy unaví...
9. 2. 2023 15:11
Premium?
Celkem sranda, u zdroje si ten článek přečtu v pohodě celý, na Autoforu přeložený v češtině taky obsahově kompletní a na auto.cz je to exkluzivní obsah za poplatek. Chápu zpoplatnění zajímavých nákladných testů z vlastní redakce, chápu zpoplatnění videí pana Vaculíka jako výrazné tváře, kterou dost lidí rádo poslouchá, ale tady nějak nevidím, co je na tom exkluzivního a proč by zrovna auto.cz mělo na tohle uvalit omezení předplatným.