Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi RS 5 coby pace car v LMS, aneb když se letmý start nepovede (VIDEO)

Diskuze (6)
Letošní sezóna Le Mans Series odstartovala hromadnou kolizí v první kole šestihodinovky v Le Castalet.

Le Mans Series vstoupila do ročníku 2011 kuriózním způsobem. Hned na startu prvního letošního závodu 6 hodin Le Castallet na francouzském okruhu Paul Ricard HTTT totiž došlo k hromadné nehodě. Na vině je přitom řidič pace caru Audi RS 5.

Vůz, který vede startovní pole, má na konci zaváděcího kola zajet do boxů, aby mohly závodní auta všech kategorií hromadně vyjet letmým startem. Řidič pace caru ale omylem zůstal na trati a traťoví komisaři zmatek dokonali tím, že spustili zelená světla a odstartovali závod.

Řidič Audi si zřejmě uvědomil svoji chybu a pokusil se zachránit situaci maximální akcelerací. Piloti závodních prototypů po chvilce váhání zpomalili, aby pokračovali seřazení za pace carem. Vzadu jedoucí gétéčka ale zaznamenala jen zelené světlo, akcelerovala na plnou závodní rychlost a v prostoru za prototypy proto došlo k několika kolizím.

Závod předčasně skončil pro dvě Porsche 911 RSR, která zůstala stát přímo na cílové rovince, třetí odstoupilo po druhém kole. Poškozený Aston Martin Vantage se sice podařilo udržet v závodě, nakonec ale musel stejně předčasně odstoupit.

Vítězem se stal tým Pescarolo s prototypem vlastní konstrukce a posádkou Jousse, Tinseau, Collard. Mezi cestovními vozy bylo nejúspěšnější Ferrari F458 Italia týmu JMW Motorsport s piloty Walkerem a Bellem.

Diskuze (6)
Avatar - Sysoj Psojič
5. 4. 2011 22:21
Re: je zajimave ze sednutim
špatný postřeh... :no:
Avatar - Sysoj Psojič
5. 4. 2011 22:21
Re: Je to úplně jinak.
Výtečný postřeh :yes:
Avatar - davy
5. 4. 2011 11:14
Je to úplně jinak.
Nesouhlasím se závěry tohoto článku. Jestli se budete dívat pozorně, je při tomto startu vyvěšená žlutá vlajka, mávají s ní i traťoví komisaři. Tedy Pace Car zcela oprávněně zůstal na trati, protože pod žlutou vlajkou se nesmí předjíždět a už vůbec ne závodit, tedy jet naplno. Podle žlutých vlajek měl nepochybně instrukce zůstat na trati a start umožnit až v dalším kole. Maximální zrychlení u tohoto Pace Caru, které si dovozuje autor článku, také vůbec nevidím, jede standardní rychlostí, z čeho usuzujete to maximální zrychlení, aby se uhnul? Ten start byl trochu nestandardní, ale občas se to stává. Zřejmě bylo ještě něco na trati, tedy na vině jsou samotní piloti, kteří žlutou vlajku nerespektovali. Ale na druhou stranu se to dá trochu pochopit, znám ten pocit, kdy člověk na startu s přilbou na hlavě sleduje před sebou jen startovací světla a přehlédne traťové komisaře. Ale to je neomlouvá.
Avatar - Frasier
4. 4. 2011 21:14
Vyjadrenie
Oficiálne vyjadrenie:
V mene traťových komisárov s radosťou konštatujeme, že pri tejto nehode nezlyhal žiaden náš pracovník. Na vine je totiž matka príroda, konkrétne vtáci, ktorí svojimi krídlami rozkmitali vzduch na tú istú frekvenciu na akej komunikovali naši pracovníci pomocou vysielačiek. Následkom tohto rádiového šumu potom bolo, že šofér AUDI RS5 omylom počul od komisárov pokyn k prejdeniu ďalšieho kola. Vtáci( 1lastovička a 2 holuby ) boli zaistení vzdušnou políciou a bola im okamžite odobratá letecká licencia. Momentálne "lietajú" v cele predbežného zaistenia a boli obvinení z poškodzovania cudzieho majetku a všeobecného ohrozenia. Jeden z vtákov, konkrétne lastovička sa prostredníctvom svojho obhajcu vyjadrila že jej je ľúto celého incidentu, a že svojim preletom nechcela nikoho poškodiť. V prípade dokázania viny hrozí vtákom doživotný zákaz lietania a pokuta vo výške 150! zŕn obilia. ;-)
4. 4. 2011 16:26
mazec
...tak rýd bych slyšel oficiální vysvětlení, kde se stala chyba >:D asi rááádiový šůůům :-)