Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Audi VR experience: Konfigurátor ve virtuální realitě

David Bureš
Diskuze (0)
Budoucnost konfigurování aut leží podle Audi ve virtuální realitě. I ta má nabídnout realistickou prohlídku vozu.

Nabídka vozů luxusních značek se nadále rozšiřuje a mnohým prodejcům už na všechny vozy nestačí kapacita showroomu, natožpak na exempláře v různých barvách. Audi však přišlo s řešením tohoto problému, jeho zákazníci si auto budou moci prohlédnout a nakonfigurovat prostřednictvím virtuální reality.

Při zájmu o naspecifikování automobilu si zákazník v rámci nového prodejního konceptu Audi VR experience nasadí speciální náhlavní soupravu. Pomocí ní si klient bude moci v digitálním prostřední prohlédnout kompletní modelovou paletu Audi, a to včetně všech kombinací barev karoserie a čalounění.

Podle automobilky bude tento zážitek i navzdory virtuální realitě velice realistický. Pomocí digitálního prostředí si zákazník bude třeba moci „sednout“ za volant nakonfigurovaného vozu a prohlédnout jeho funkce. Součástí náhlavního setu jsou i kvalitní sluchátka Bang & Olufsen, díky nimž si klient může poslechnout nejen zvuk motoru auta, ale třeba i zvuk zavíraných dveří nebo zvuk vybíraného hudebního systému.

Díky novému konceptu prodejci svým zákazníkům lépe poradí při výběru auta. Pro klienty značky má být tento výběr auta rovněž pohodlnější.

Audi VR experience je veřejnosti poprvé prezentováno na právě probíhajícím autosalonu v Detroitu. První showroomy se tohoto digitálního konfigurátoru dočkají ještě během letošního roku. Později by mohl být nový konfigurátor i mobilní – prodejce by dorazil za zákazníkem a ten by si svůj vůz mohl naspecifikovat z pohodlí domova.

Na nových způsobech prezentace svých aut Audi pracuje již delší dobu. V roce 2012 otevřela svůj první virtuální showroom (tzv. Audi City). V tomto showroomu jsou jednotlivé vozy prezentovány digitálně, v měřítku 1:1. Toto realistické promítání na stěnu šetří prostor prodejního místa. Aktuálně se prodejny Audi City nacházejí v Londýně, Pekingu a Berlíně, letos k nim přibude prodejce v Moskvě.

David Bureš
Diskuze (0)