Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aukce Ferrari na pomoc postiženým při zemětřesení vynesla přes 46 milionů

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Ferrari v minulých týdnech pořádalo online aukci, při které vydělalo 1,8 milionu eur, tedy přes 46 milionů korun.

Získané peníze si Ferrari nenechá pro sebe. Jednalo se totiž o charitativní dražbu, jejíž výtěžek půjde na pomoc rodinám obětí zemětřesení, které zasáhly region Emilia-Romagna 20. a 29. května. Jde jistě o chvályhodnou činnost, ale nás bude spíše zajímat, co vlastně bylo v nabídce.

Tak například závodní Ferrari 599XX. Speciál bez silniční homologace určený pro track days v rámci programu Ferrari Corse Clienti poputuje do USA, novopečený majitel ho získal za 1,4 milionu eur (35,8 mil. Kč). Je ozdoben plaketkou s podpisy samotného Lucy di Montezemola i obou současných kmenových jezdců týmu formule 1: Španěla Fernanda Alonsa a Brazilce Felipeho Massy. Ti jej vítězi aukce osobně předají na letošní Velké ceně Itálie v Monze, která se koná 7. - 9. září.

Nos monopostu F1 typového označení F60 z roku 2009 pro změnu koupil nejmenovaný klient z Malajsie za 23 tisíc eur (589.000 korun). O sezonu starší motor z modelu F2008, který zvítězil před čtyřmi lety v Poháru konstruktérů, si za více než dva miliony korun (80.000 eur) zase může postavit do garáže jistý Brit. Mimochodem, získal jej za skoro dvojnásobek vyvolávací ceny. No, možná se bude agregát lépe vyjímat jako dekorace v jeho obývacím pokoji či ložnici, nemyslíte?

Celková částka, která bude zaslána potřebným, je ještě dále navýšena o výdělky z prodeje značkových hodinek Scuderia Ferrari a peněžní dary, které do Maranella spontánně poslali fanoušci a nadšenci po dvojité přírodní katastrofě. Jeden Rus dokonce velkoryse daroval 100 tisíc eur, tedy přes 2,5 milionu korun.

Aleš Dragoun
Diskuze (2)
Avatar - Hammunasakra
23. 6. 2012 13:56
Re: A TO SE CENÍ !
To ano - zvlášť ve srovnání s (trochu) podobnou automobilkou "z vedlejší vesnice" (jménem Sant´Agata Bolognese ;-)
22. 6. 2012 18:47
A TO SE CENÍ !
...když někdo pomůže,když nemusí a ještě ke všemu,když se to týká financí :yes: