Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auman EST: Chinese Truck of the Year 2017

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nejnovější model těžkého nákladního vozidla z produkce Beijing Foton Daimler Automotive Co. získal prestižní titul Chinese Truck of the Year 2017.

V předvečer třetího ročníku Mezinárodního veletrhu užitkových vozidel pořádaného ve druhé polovině letošního listopadu v jihočínském Kantonu byl vyhlášen Chinese Truck of the Year 2017.

Vítězem prestižního ocenění, za nímž podobně jako v případě International Truck of the Year stojí porota, kterou tvoří odborníci zastupující média zaměřena na užitková vozidla, se stal tahač Auman EST, který byl sice navržen a je vyráběn přímo pro čínský trh, ale má velmi blízko k evropským vozidlům stejné kategorie.

Auman EST je totiž zástupcem značky, která je součástí společného podniku mezi Daimler Trucks a Foton Motor, k jehož založení došlo v roce 2012. Ten se nejprve věnoval výrobě motorů značky Mercedes-Benz a následně se pustil si do produkce nákladních vozidel.

K pohonu tahače slouží motor Mercedes-Benz OM 457 o objemu 12 litrů ve spojení s převodovkou ZF Traxon. Podobně jako u evropských tahačů ani v jeho výbavě nechybí ABS a ESP či moderní řešení hlavních i koncových svítilen za využití LED pro denní svícení.

Porota Chinese Truck of the Year 2017 u tohoto nákladního vozidla ocenila jeho moderní konstrukci, hospodárnost provozu, vysokou pasivní i aktivní bezpečnost, jízdní vlastnosti i komfort, který kabina poskytuje řidiči.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)