Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto Bild Qualitätsreport 2007: Hodnocení vozů Ford

Auto Tip Klassik
Diskuze (11)
Od roku 2001 zveřejňuje Auto Bild výroční zprávu o kvalitě a spolehlivost automobilů. Čtenářům nabízí rychlý, ale komplexní přehled, sestavený ze sedmi hodnocených disciplín. Zde je výsledek vozů značky Ford.

Dotazník Auto Bildu

Ford si proti poslednímu hodnocení polepšil ze 7,9 na 8,0 bodů, i tak ale zůstává těsně pod průměrem. Nezvykle velké množství dotázaných majitelů si stěžuje na výskyt koroze – 9 %.

Svolávací servisní akce/Dodatečné úpravy

Do Focusu a C-Max pronikala voda zadním stěračem, u Mondea dával senzor snímající úhlovou rychlost vozu kolem svislé osy nesprávná data, v případě terénního Maveriku docházelo k praskání táhla plynu (2004).

TÜV Report

Nejlepším Fordem mezi tříletými auty je Fusion na výtečném 2. místě, špatně si nevede ani Fiesta (7.), s odstupem je následuje Focus (38.). Výsledek značce kazí podprůměrná umístění ostatních modelů: Ka, Mondeo a Galaxy (63., 65. a 104.). U kompaktního Ka jsou časté závady na přední nápravě a parkovací brzdě, únik oleje či netěsnosti brzdových hadic. V případě Mondea je více závad na zadní nápravě, osvětlení a vyskytuje se i častější vůle v řízení. Galaxy vykazuje vady dokonce v polovině TÜV prověřovaných bodů. Podobný obrázek skýtají pětiletá auta, kde je Ka na 93. a Galaxy na 96. místě.

Dlouhodobý test Auto Bildu

C-Max 2.0 TDCi si během 100 000 km dlouho vedl skvěle, ale pak jej série závad srazila až na 22. místo. Ani předtím testovaný Fusion 1.6 nebyl bez problémů (23. místo). Na opačném pólu zachraňují situaci bezproblémový Focus 1.6 a Mondeo Kombi 1.8 (4. a 5. místo).

Stížnosti čtenářů Auto Bildu

Převládají stížnosti na rezavějící dveře Mondea, které řadě čtenářů „kvetou“ i po opravě u dealerů. U C-Maxu se množí připomínky ke stávkující elektronice. Výsledek: v roce 2006 o 35 % více čtenářských ohlasů než o rok dříve.

Test servisů

Autorizované německé servisy Fordu neobstály, za lajdácky odvedenou práci si od Auto Bildu v roce 2002 jednou vyslechly hodnocení „Nedostatečný“ a čtyřikrát „Špatný“.

Záruky

2 roky na celý vůz (Ranger 3 roky)

12 let proti prorezavění (Ka, Ranger 6 let)

2 roky záruka mobility

Výsledek podle Auto Bildu

Fordy momentálně vyhrávají řadu testů a dokazují svou úroveň, v delším časovém horizontu ale některé modely zápolí se závadami.

Jak se hodnotí?

Popis metodiky a celkový žebříček naleznete v článku:
Auto Bild Qualitätsreport 2007: Mazda má hattrick

Úvodní článek k této problematice naleznete na odkaze:

Auto Bild Qualitätsreport 2007: Koroze se vrací

MOJE.AUTO.CZ: Vaše zkušenosti s autem zajímají i ostatní!
Vlastníte automobil, který vás mile překvapil? Nebo je to naopak a vy se stále jen trápíte se servisy a tahanicemi s prodejcem? Všechny tyto zkušenosti jsou cennými informacemi pro čtenáře Auto.cz. Vložením vaší recenze na váš soukromý nebo firemní automobil můžete nejen pomoci ostatním, ale v extrémním případě i sami sobě. Auto.cz čte měsíčně 400 až 500 tisíc reálných uživatelů, a to už může být důvod, proč by měl prodejce/výrobce vyřešit zrovna ten váš problém a zabránit tak negativní reklamě. Návod jak na to najdete v sekci MOJE.AUTO.CZ

Auto Tip Klassik
Diskuze (11)
1. 9. 2007 19:22
Re: Galaxy
mam VW pol roka a zatial bez problemov, a to som este ani nebol v servise ! :yes: