Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka Hyundai by prý mohla pomáhat s výrobou Apple Car

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Jihokorejská automobilka překvapivě potvrdila jednání o možné budoucí spolupráci při výrobě elektromobilů.

Technologický gigant Apple se vývojem vlastního automobilu pochlubil již v roce 2014, kdy se poprvé začalo hovořit o projektu Apple Car, někdy také označovaném jako projekt Titan. V roce 2017 měl Apple získat povolení pro testování autonomního vozu na veřejných komunikacích, od té doby se však o projektu již příliš nemluvilo.

Postupně se začaly objevovat informace, podle nichž měl Apple uložit celý projekt k ledu. Jako nejčastější důvody se pak skloňovaly především obrovské nároky na čas, vývoj nových technologií i finance, které možná byly potřeba jinde.

V průběhu loňského roku se však objevilo několik informací o tom, že Apple vyvíjí nové komponenty pro automobily. Krátce před koncem loňského roku pak agentura Reuters informovala, že celý projekt Apple Car zřejmě opět ožil a oficiální premiéra by mohla být naplánována na rok 2024. Ještě zajímavější informace však nyní přinesl web MacRumors.

Ten totiž citoval článek Korea Economic Daily, podle něhož vede Apple jednání se společností Hyundai o možné budoucí spolupráci na výrobě elektrických vozidel. Tuto zprávu pak měla k všeobecnému překvapení víceméně potvrdit i automobilka Hyundai.

Video se připravuje ...

Chápeme, že Apple v současnosti vede jednání s různými globálními automobilkami, včetně Hyundai Motor. Diskuze je ale zatím v počáteční fázi, takže ještě nebylo nic rozhodnuto,“ měla uvést automobilka Hyundai ve vyjádření pro CNBC.

Korejský web přitom nemluví pouze o výrobě elektromobilů, ale také o společném vývoji bateriových technologií, jejichž parametry a ceny mohou být pro úspěch nových elektromobilů rozhodující. Tyto spekulace už ale automobilka údajně odmítla dále komentovat. Jednání by se však mohla točit kolem vývoje autonomního elektromobilu. Vzhledem k údajně počátečním fázím jednání ale prý ještě nebylo o ničem rozhodnuto.

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

10. 1. 2021 14:10
Re: Re: To je docela chytrý
Co je to Bzundaj? 🤔
Avatar - Blue Sun
10. 1. 2021 12:36
Re: Apple
Hyundai pomůže tím, že Apple od nich přeplatí všechny odborníky. :-D
10. 1. 2021 09:31
Apple
Jak si vysvětlit slovo pomáhat. Asi stejně jako Apple vyrábí své telefony, no on je vlastně tak úplně nevyrábí, protože je podle jeho zadání sestavují většinou Číňané v Šen-Čenu. Tady je podrobný popis: https://www.lifewire.com/…one-made-1999503
Podobně Apple nebude vyrábět autonomní auta, ale sestavovat je bude (možná) Hyundai, který se tím samozřejmě rád pochlubí, zatímco Apple drží všechny informace pod pokličkou, aby neposkytoval informace o postupu ve svém vývoji svým konkurentům (Amazon, Google a Tesla).
10. 1. 2021 07:52
Re: Re: To je docela chytrý
..a ještě třeba tanky,lodě,stavební stroje nebo ocel..strašný 😉
Avatar - cascadia2
10. 1. 2021 05:22
Re: To je docela chytrý
Stačí, že Bžundaj dělá rychlovarný konvice :-[]