Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Projekt Apple Car se vrací do hry. Má dorazit v roce 2024 s vlastními bateriemi

Stanislav Kolman
Diskuze (27)

Elektrický vůz technologického giganta jménem Apple je podle posledních informací opět ve hře. Dorazit by měl s revolučními akumulátory a autonomním řízením.

Společnost Apple se pro stavbu vlastního automobilu rozhodla již v roce 2014. Od té doby jsme o projektu slyšeli různorodé informace. Podle některých se vůz v sídle firmy potichu připravuje, jiné zdroje zase tvrdily, že Apple Car, známý také pod názvem Project Titan, byl poslán k ledu a vůbec se jej nedočkáme.

Máme závěr roku 2020 a o automobilu jablečné firmy se opět začíná psát. Agentura Reuters přišla s informací, že Apple obnovil své úsilí o stavbu vlastního elektrického automobilu, který by měl být představen v roce 2024.

Video se připravuje ...

A nebyl by to Apple, kdyby neavizoval něco vskutku revolučního. Podle zdrojů výše zmíněné agentury chystá firma vlastní technologii baterií, která „radikálně sníží cenu akumulátorů pro elektromobily“. Inženýři prý experimentují s lithium-železo-fosfátovými akumulátory, které jsou na rozdíl od tradičních lithium-iontových baterií méně náchylné k přehřátí. Zároveň chtějí tvůrci pracovat s většími články umožňujícími vyšší hustotu než konstrukce s vícero články.

Byť Apple vytvořil vlastní LiDAR senzory pro nejnovější iPhone a iPad Pro, do jeho elektromobilů má funkce pro autonomní řízení dodávat externí společnost. Před dvěma lety uzavřel Apple na této úrovni spolupráci s koncernem Volkswagen. I když firma chce vůz představit v roce 2024, na silnicích jej podle agentury Reuters uvidíme nejdříve o rok později. Společnost se potýká se zpožděními souvisejícími s pandemií koronaviru.

Stanislav Kolman
Diskuze (27)

Doporučujeme

24. 12. 2020 16:30
Re: To nepochopite
Už se k tomuto oznámení vyjádřil i šéf VW : “We look forward to new competitors who will certainly accelerate the change in our industry and bring in new skills,” Diess said in a LinkedIn post when asked about reports that Apple Inc. is developing a self-driving car. “The unbelievable valuation and the practically unlimited access to resources instill a lot of respect in us.”
Moc se mi líbí, jak oceňuje prakticky neomezené možnosti Apple :-) .
Dále v Bloombergu píšou, že podle Diesse nejhodnotnější firmou se opět stane firma podnikající v mobilitě a může to být Tesla, Apple nebo VW,
Avatar - Roland Von Wagen
24. 12. 2020 15:36
Re: To nepochopite
Mně to připomíná vize ze 70. let o létajících autech se skleněnou kupolí a dovolených na měsíci.
24. 12. 2020 10:28
Re: To nepochopite
omg ... co ukradli z Tesly ? Tesla je na stupni 2 z celkovych 5 :-)
Avatar - Blue Sun
23. 12. 2020 18:22
Re: To nepochopite
No, když budu chtít zapadnout do zdejší vlny konspirací o zlé EU, pak je to cesta k nové totalitě. :-D Sám doufám, že to přechodné období ještě pár desítek let potrvá, a pak mi to už bude jedno...
23. 12. 2020 18:03
Re: No budme rádi...
Pod jeho taktovkou bychom o tom jeste 3 rozy nazpet neslyseli a posledni 3 roky v tom uz jezdili ... :-)