Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka Nio uvede na evropský trh v roce 2025 svou levnější značku Firefly

ČTK
Diskuze (26)

Čínská automobilka Nio uvede na evropský trh v roce 2025 svou levnější značku Firefly. Na tiskové konferenci to řekl prezident společnosti Li-chung Čchin.

Uvedl, že značky Firefly a Alps budou vyrábět vozy pro rodiny, přičemž modely první zmíněné značky budou menší. Podrobnosti o cenách prezident čínské firmy neposkytl, napsala agentura Reuters.

Čínští výrobci elektromobilů expandují na evropském trhu, zatímco v Číně vlna zájmu o elektroauta opadá. Čínské automobilky se snaží využít cenové výhody oproti západním konkurentům, kteří novou technologii zavádějí pomaleji. EU vyhodnocuje, zda dovoz čínských aut neporušuje hospodářskou soutěž.

Nio v současné době na čínském trhu konkuruje s cenou nad 298.000 jüanů (přes 940.000 Kč) elektromobilům prémiových automobilek, jako jsou BMW a Mercedes-Benz. Kvůli cenové válce, kterou zahájil americký výrobce elektromobilů Tesla, narůstají čínské automobilce ztráty.

Společnost Nio plánuje snížit kvůli ostré konkurenci počet pracovních míst o deset procent. Podle informovaných zdrojů jich ale nakonec ubude 20 až 30 procent.

Firma dále zvažuje oddělení některých divizí, například výrobu baterií. S ohledem na snižování nákladů uzavírá partnerství na financování společných podniků, mimo jiné na výměnu baterií. V listopadu Nio uzavřelo partnerství s automobilkami Geely a Changan Automobile s cílem vytvořit novou baterii a podvozek.

Video se připravuje ...

ČTK
Diskuze (26)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
19. 12. 2023 09:28
Re: A my jim budeme konkurovat
Ale ubírá to čísla Y a ten bude padat z výsluní a jestli ho tam trojka nevystřídá, tak je vystřídá někdo jinej.

Každej chvilku tahá pilku :-)
18. 12. 2023 20:14
Re: A my jim budeme konkurovat
Bari,pokial sa kanibalizuje v ramci rodiny,tak to sa este da.
Peniaze stale zostavaju v Tesle a o to ide
18. 12. 2023 20:09
Re: A my jim budeme konkurovat
Hendly,vsimol,vsimol.
So super cenou suhlasim,ale s dobrou image Tesly uz nie.
Furt je dost videi na Youtube ako su spracovane Tesly.
Pri vasich dotaciach a znizenych cenach Tesly a chcel by som EV (a nezalezi mi na kvalite) ,tak tiez ine auto za ten pomer cena-vychytany softwer nic lepsie nekupis..

Muska mam rad za jeho nazory a za jeho strategicke rozhodnutia z ktorych tazi aj Tesla.Vid jeho objednavky.Ale casom sa naplnia a predaj ide rychlo dole vodou.
Podla mna faceliftom to nedobehne.Teraz proste bude tazit so Cybertrucku,takze zas zaplata dieru Tesly.Ako pisem..Musk je proste pan strateg..
18. 12. 2023 18:29
Re: I Čína si podkopává nohy
Tak to tu jeste nebylo. Nejen EU, uz i Cina.
:D
Avatar - Emel
18. 12. 2023 15:48
Re: A my jim budeme konkurovat
Je otázka, jestli by to v dohledné době nastalo i v případě, že bychom spalovákům neházeli klacky pod nohy... ale otázka je to spíše řečnická, nemá smysl zabředávat do geopolitických a klimatologických diskusí... politici nějak točí kormidlem a je to jejich práce.