Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka Stellantis loni ztrojnásobila zisk a překonala maržový cíl

ČTK
Diskuze (11)

Automobilka Stellantis loni téměř ztrojnásobila čistý zisk na 13,4 miliardy eur (328 miliard Kč). Firma docílila vyšší marže, než si předsevzala.

Skupina, která vznikla teprve loni v lednu spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzského konkurenta PSA, to uvedla ve svém sdělení. Společnost nicméně loni vyrobila o pětinu méně vozů, než plánovala.

Tržby v roce 2021 vzrostly o 14 procent na 152 miliard eur. Aby překonal krizi v dodávkách čipů, soustředí se výrobce značek Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Fiat, Maserati, Jeep a Peugeot na ziskovější modely. Loni tak vykázal marži 11,8 procenta, předpovídal přitom, že to bude jen deset procent. Rok předtím činila zisková marže 6,9 procenta.

Podle vedení firmy se tak loni projevily pozitivní dopady fúze. Stellantis za loňský rok mezi akcionáře rozdělí 3,3 miliardy eur.

"Dnešní rekordní výsledky ukazují, že společnost Stellantis má dobrou pozici k tomu, aby fungovala dobře i v nejnejistějším tržním prostředí,“ řekl generální ředitel Carlos Tavares.

Firma před nedávnem oznámila, že hodlá začít vyvážet obchodní dodávky vyráběné v její ruské továrně. Čtvrtý největší výrobce vozů má příští týden představit svou dlouhodobou strategii. Do roku 2025 chce Stellantis investovat více než 30 miliard eur do elektromobility a softwaru.

ČTK
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - Ja Prvni 123
27. 2. 2022 16:29
Re: Vsechno delaji spatne
To vzkaž EK.

Jejich příjmy z dotací jsou nižší, než opěvovaného koncernu VW.
27. 2. 2022 15:43
Re: Zajímavé
Ok. Tu nejde o sukromneho zakaznika...v ale o akcionara a nasledne uspory a najma o flotiloveho zakaznika na ktoreho cielia automobilky.
Avatar - WinDiesel
27. 2. 2022 15:40
Re: Vsechno delaji spatne
Před krachem nejsou, protože si našli nové penězovody.

Je mnohem snazší SÁT STÁTNÍ PENÍZE (pocházející od všech daňových poplatníků) než SOUTĚŽIT O PŘÍZEŇ ZÁKAZNÍKŮ.
Avatar - WinDiesel
27. 2. 2022 15:38
Re: Zajímavé
Neskončí, EV si může pořídit jen pár lidí.
Naopak, je tady konec green dealu, Timmermans definitivně zešílel a slabiny EV jsou odhalovány každým dnem víc a víc.
Avatar - WinDiesel
27. 2. 2022 15:36
Re: Zajímavé
Také si myslím.