Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilový festival The Most Classic se vrací, co letos nabídne?

Ondřej Mára
Diskuze (0)

V termínu od 6. do 7. října se na mosteckém autodromu uskuteční další ročník automobilového festivalu The Most Classic.

Loňský nultý ročník automobilového festivalu The Most Classic (TMC) se letos dočká pokračování. Festival, který v sobě spojuje závody, výstavu a setkání klasických automobilů, jejich majitelů, sběratelů a fanoušků, proběhne koncem prvního říjnového týdne a jeho letošním tématem je: Motorsport, Design & Umění.

První den, tedy pátek 6.10.2023, bude zasvěcen zejména ježdění a zaměří se především na majitele automobilů, kteří si chtějí užít maximum řízení. Samozřejmě však nebude chybět ani prostor na setkání a konverzace. Maximální počet vozů je přitom omezen na 60.

Video se připravuje ...

Program bude rozdělen na tři části: dopoledne se účastníci mohou těšit na jízdu po okruhu v čase 9 až 12 hodin, na odpoledne je naplánována Scenic drive mimo areál po veřejných komunikacích a večer bude společenský program. Možnost zúčastnit se pátečního programu je přitom rozdělena do dvou balíčku.

Základní balíček Drive, za cenu 5.000 Kč a s kapacitou 60 aut, nabídne kromě Driver’s package s označením vozu také 3x20minutovou jízdu po okruhu, Roadbook s trasou TMC Scenic Drive, VIP občerstvení, trofeje a další drobnosti, včetně sobotního balíčku. Dražší balíček Drive & Sleep, za cenu 8.000 Kč a pro 30 aut/posádek, navíc přidává večeři v Auto Gallery na Autodromu a ubytování se snídaní v hotelu Cascade.

Sobota bude hlavním festivalovým dnem The Most Classic a určena bude pro širokou veřejnost z řad majitelů a sběratelů i pro fanoušky a návštěvníky. Program nabídne setkání a výstavy klasických vozů, soutěžní jízdy pravidelnosti, závody série Histo Cup, jízdu na dráze okruhu, soutěž elegance, výstavu nových modelů včetně jízd pro veřejnost, burzu náhradních dílů a mnoho dalšího, včetně programu pro děti.

Nabídka pro účastníky je již podstatně širší a také dostupnější. Od neomezeného balíčku Mini za 200 Kč, který zahrnuje Driver’s package s označením vozu, místo na výstavní ploše a účast ve spanilé jízdě, až po balíček VIP, který navíc přidává jízdu na malém okruhu (1 trénink a 2 soutěžní), 3 kola na velkém okruhu a vstup do VIP zóny s občerstvením a nápoji po celý den za 1500 Kč na osobu.

Během neděle 7.10. pak na mosteckém okruhu proběhnou ještě závody Histo Cup, kterých se zúčastní ikonické vozy z období od 60. do 80. let jako BMW 2002, BMW 320-4 a 3.0 CSL, Austin Mini Cooper S, Fiat Abarth, Porsche 914 a 911, Austin Healey nebo Lotus Elan, a partnerské akce.

Kompletní nabídka všech balíčků pro zájemce o účast na pátečním či sobotním programu je na webu organizátora akce, kde se mohou účastníci se svými vozy rovnou i zaregistrovat. Pro návštěvníky The Most Classic či závodů Histo cup z řad veřejnosti je vstupné zdarma.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme