Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autoprůmysl se rychle zotavuje. Analytici zlepšili výhled

Diskuze (18)

Konzultační společnosti LMC Automotive dnes zlepšila výhled letošního světového prodeje nových osobních a lehkých užitkových aut. Očekává, že jejich prodej klesne o 16,7 procenta na 75 milionů aut, sektor se rychle zotavuje.

Dříve LMC prognózovala kvůli dopadům pandemie nemoci covid-19 propad o 19 procent.

"V roce 2019 se prodalo těsně přes 90 milionů aut. Míra prodeje v červenci ukazuje trh, který běží téměř na 97 procenta průměru za celý loňský rok," uvedla společnost LMC.

Prodej vozů za sebou má oživení ve tvaru písmene V: po dubnovém propadu se rychle zotavil. Mezi nejsilnější zotavené trhy patří Čína. Trh ve Spojených státech, kde přibývá nových případů nákazy koronovirem, vykázal jen mírné oživení.

Západoevropský trh měl v červenci "normální" úroveň. Indie a Brazílie se sice zotavují pomalu, ale daly se do pohybu, uvedla konzultační společnost.

LMC se nicméně obává, zda půjde červencová míra prodeje udržet po zbytek roku, poptávka totiž slábne a končí vládní vládní pomoc podnikům zasaženým pandemií.

Diskuze (18)

Doporučujeme

26. 8. 2020 21:57
Re: Depresia v autopriemysle
Ci su geniovia neviem, faktom je, ze nasi zakaznici (automobilky alebo subdodavatelia) nezrusili ani jednu zakazku. Platia dokonca v predstihu, investicii kvantum a prace mam viac nez dost. Od nasich zakaznikov viem kde mali vypadky a kto ich drzal nad vodou napriek situacii. Takze bud su vsetci neuveritelni optimisti a hlupaci zaroven, alebo ta situacia sa naozaj vracia do normalu.
26. 8. 2020 17:12
Fake news
Titulek je regulérní fake news. Automotive rostl posledních několik let, to že pokles nebude 19% ale 17% neznamená, že se rychle zotavuje. Kromě covidu dostává obor další rány a z praxe vím, že situace není vůbec dobrá.
Avatar - Blue Sun
26. 8. 2020 14:02
Re: žiadne V-čko
Snadno. Z pesimistických čísel se pak hezky dělají překvapivé nárůsty. Mnohé firmy to dělají běžně (Intel, NVidia, Apple...)
Avatar - Dinar
26. 8. 2020 13:48
Re: Anál-itici
Křivka ve tvaru V? A jak bude vypadat dál? No, dojde do tvaru VW. ;-)
26. 8. 2020 12:49
Re: Anál-itici
Analytici jsou vesmes placalove co vari z vody. Maloktery veci rozumi a lze ho nazvat odbornikem.