Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon v Boloni se letos nekoná, vystavovatelé nemají zájem

David Bureš
Diskuze (4)
Boloňský autosalon v minulosti patřil mezi ty důležitější výstavy. V posledních letech však svůj význam ztrácel.

Letošní ročník boloňského autosalonu, který měl být 38. ročníkem této výstavy, se konat nebude. Jeho zrušení oznámil pořadatel autoshow, společnost GL Events na jeho profilu na Facebooku.

Důvod zrušení je prostý, vystavovatelé o něj neměli zájem (podle organizátorů byl dokonce nulový), a tak by v Boloni zkrátka nebylo co vystavovat. Boloňská autoshow přitom byla v minulých letech jediným autosalonem konaným v Itálii.

Letošní ročník autosalonu se měl konat mezi 7. a 15. prosincem. Pořadatelé se nyní zaměří na organizaci dalších akcí.

Příští ročník autosalonu by se podle vyjádření Oliviera Ginona, prezidenta GL Events, mohl konat v roce 2014, nebo o rok později. Ginon však nevyloučil jeho přesun třeba do Milána.

Boloňský autosalon patřil v minulosti mezi ty důležitější automobilové akce. Výstavní premiéru zde například měly Mazda 3, facelift Volkswagenu Golf Plus (oba v roce 2008), Toyota Auris (2006) a Volvo V50 (2003). Jeho důležitost ale v posledních letech klesala, Boloňa se tak stávala spíše lokální záležitostí.

Také pořadatelé dalších autosalonů mají v posledních letech problémy. Kvůli ekonomické krizi automobilky šetří a mnohdy se automobilových výstav neúčastní. V době internetu je navíc možné zákazníkům oznámit premiéru auta i jinými způsoby, vždyť o většině nových automobilů vystavovaných i na těch největších autosalonech víme již dopředu.

V poslední době už byl například zrušen autosalon v Londýně (2010), v příštím roce se pak nebude konat autoshow v Sydney. Loni byla zase zrušena výstava užitkových vozů Autotec v Brně.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Jaros71
10. 10. 2013 11:53
Re: bvv
Byl jsem tam právě grátis.. ;-)
I tak to bylo sklamání.
Podraz to byl hlavně od automobilek , které tam účast ohlásily a pak zrušily!
Např. VW a AUDI..!! :-! :no:
Avatar - Iv8
10. 10. 2013 10:54
Re: bvv
Souhlas, Brno byl těžký propadák. A vystavená nová Oktávka kombi na piedestalu jako muzejní klenot bez možnosti otevřít dveře. Hnus.