Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva 2019 živě: Rozhovor s Lubošem Vlčkem. Kolik bude stát sériová Škoda Vision iV

Martin Machala
Diskuze (56)
Škodováckému stánku dominoval koncept elektromobilu Vision iV, s Lubošem Vlčkem – šéfem Škody Auto Česká republika, jsme se však nebavili jen o něm.

Nejobletovanější byl v Ženevě logicky Vision iV, výstavní premiéru si však odbyly taky dvě sériové novinky – nejmenší SUV značky Kamiq a hatchback nižší střední třídy Scala. Témat jsme tak měli docela dost.

Jak moc se blíží Vision iV realitě? Změní se sériová verze výrazně?

Určitě si pamatujete na koncept Vision RS, z něhož se pak stala sériová Scala. A rozdíly byly minimální. Myslím, že se bude v případě Visionu iV historie tak trochu opakovat.

Objeví se v sérii i kamery místo zpětných zrcátek? A proti směru jízdy otevíratelné boční dveře?

Řekněme, že v budoucnu se technologie kamer u našich dražších modelů skutečně objeví. A pokud jde o dveře, sériová verze našeho elektromobilu dostane v prvé řadě praktické dveře.

Dobře, chápu. Je možné v tuto chvíli alespoň nastínit cenu?

Od začátku tvrdíme, že nástup elektromobility musí být dobře načasovaný. Nemůžeme prodávat cenově nedostupný produkt s nekonkurenceschopným dojezdem. A sériová podoba Visionu iV přijede ve správný čas. Pětisetkilometrový dojezd jsme už prezentovali, cena by se měla pohybovat nějakých deset až patnáct procent nad vznětovým modelem kategorie superbu.

Sériová podoba Visionu iV ale nebude prvním elektromobilem Škodovky…

Přesně tak, ještě letos představíme elektrické citigo, jeho prodej odstartuje na začátku roku příštího. Těšit se můžete taky na náš první plug-in hybrid, už dříve jsme avizovali, že půjde o modernizovaný superb. Dočkáte se v tomto roce.

Samozřejmě nemůžeme zapomenout ani na další dvě výstavní premiéry, modely Scala a Kamiq.

Scala nám dělá radost, v tuto chvíli už v Česku registrujeme tři tisíce objednávek, první auta se k zákazníkům dostanou na konci dubna. S kamiqem musíte být trochu trpělivější, jeho výroba se rozběhne v polovině roku.

A co další karosářské verze Scaly? Kombík by se docela nabízel.

Jsme přesvědčeni, že Scala se stane vyhledávaným a plnohodnotným rodinným autem. A stejně tak jsme přesvědčeni, že tuto úlohu spolehlivě zvládne hatchback.

A jak to vypadá s novou Octavií? Podle některých zpráv se měla objevit už letos.

S octavií jsme naprosto spokojení, stále dosahuje skvělých prodejních výsledků. Generační změnu tak směřujeme až na příští rok.

Martin Machala
Diskuze (56)
Avatar - Emel
7. 3. 2019 19:11
Re: tenhle clovek
Tak... anonymní jsou tak napůl. Když mrkneš na blog.auto.cz, tak uvidíš dobrou indikaci toho, že docela dost lidí se tu zná osobně.
7. 3. 2019 16:32
Re: tenhle clovek
Ne, nemyslím to na tebe..na nikoho.Bylo to myšleno tak,že se nad jejich příspěvky člověk může jen trpce pousmát a zakroutit hlavou..a samozřejmě si i něco myslet.Ono jde třeba i o to,že tyhle diskuse jsou anonymní.. kdyby zde byla uvedena konkrétní jména,tak by to nikdo nenapsal..no i když..;-)
Avatar - _Karel_
7. 3. 2019 16:25
Re: tenhle clovek
Nevím, jestli jsi "tak se směješ" mířil na mě? To snad ne?!
Básničkám lidské spodiny Googelita plným hovínek, šulínků a pod. se tu směje zase jen duševní spodina.
7. 3. 2019 16:04
Re: tenhle clovek
Objektivitu ztrácím?No možná trošičku.Z části kvůli časté neobjektitě autorů,protože se z koncernu/škodofky dělá to co rozhodně není,vychvalují se u ní samozřejmosti,jakoby "tají" nedostatky.Taky zčásti kvůli téhle sektě,co se zde tak hulvátsky prezentuje.Hyundai je neskutečně rychle se rozvíjející automobilka.Její technologie jsou to nejvíc co můžeš v současné době mít.Když škodovka příští rok..nebo kdy..vítězoslavně ukáže první opravdové el.auto,tak Hyundai začne dodávat zhruba 1000 vodíkových kamionů do Švýcarska.A když pak tady nějakej ..chytráček začne plácat,skládat verše a začne se vulgárně vyjadřovat ke spoluobčanům..tak se směješ a sem tam něco i napíšeš.Ale nehaž mě prosím do stejného pytle..to opravdu ne.
Avatar - _Karel_
7. 3. 2019 15:29
Re: tenhle clovek
To jsou zase kecy. Hloupá reklama je jen hloupá reklama, takových denně vidím dvanáct do tuctu. Mě se taky jejich kampaně vůbec nelíbí, ale ty děláš, jako by to bylo střílení do lidí kulometem. Všechno ženeš do extrému - obecně. ;-)