Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autoshow Praha 2003 - novinky z IAA v Holešovicích

Ondřej Láník
Diskuze (0)
Škoda Roomster, BMW 6, BMW M3 CSL, Citroën C2, Renault Scénic, Saab 9-3 Cabrio, Saab 9-5 Sedan Aero, Mazda3, inovovaný Hyundai Elantra, Suzuki Ignis, Ford Focus C-Max a konečně inovovaná Alfa Romeo 156 - to vše vás čeká na Autoshow Praha 2003...

Již jen dny nás dělí od zahájení Autoshow Praha 2003. Od 16. do 19. října budou v areálu Výstaviště v Praze - Holešovicích k vidění zajímavá osobní, užitková i nákladní vozidla.

Skutečně mimořádným exponátem se bude moci pochlubit expozice společností AB AUTO BREJLA, kde si návštěvníci veletrhu Autoshow Praha 2003 prohlédnou také studii Škoda Roomster. Pozoruhodný designerský počin mladoboleslavské automobilky, který je od sériové výroby možná vzdálen méně, než by se zdálo, bude představen v Levém křídle Průmyslového paláce Výstaviště v Praze - Holešovicích.

Ještě před Autoshow se Roomster představí širší veřejnosti v rámci pátého ročníku Designbloku, který patří k předním mezinárodním designérským událostem. Ve dnech 7. až 12. října 2003 se akce zaměřené na design a užité umění všeho druhu zúčastní nejvýznamnější pražská designérská studia, galerie, módní tvůrci, designéři a architekti. Roomster bude k vidění nejprve v Národním technickém muzeu na Letné a později na spodním konci Václavského náměstí.

Vize univerzálního automobilu velmi blízké budoucnosti bude mít na pražské Autoshow důstojnou společnost. Vždyť k dnešnímu dni byla na Autoshow ohlášena česká výstavní premiéra vozů BMW M3 CSL a pravděpodobně i „šestkové řady“, Kia Picanto, Citroën C2, Dacia Double Cab 1,9D 4x4, nové generace Renaultu Scénic, Saab 9-3 Cabrio, Saab 9-5 Sedan Aero, Saab 9-5 Combi, Land Rover Freelander, Mazda3, inovovaný Hyundai Elantra, Suzuki Ignis, Ford Focus C-Max a konečně inovovaná Alfa Romeo 156, resp. Sportwagon. K tomu přibude ještě bonbonek v podobě u nás nevídaných plnokrevníků Dodge RAM a Dodge Viper, limuzíny Lincoln Town Car, sportovního vozu Cobra Shelby 427 a exkluzivního Bentley Continental GT. Celkem je na Autoshow Praha zastoupeno 32 značek a z těch významných nechybí nikdo.

Zapomenout by se však nemělo ani na pražské výstavní premiéry atraktivních automobilů BMW Z4, BMW řady 5, Chrysler Crossfire, Kia Opirus, Renault Mégane Grandtour. Těšit se můžete na sportovní vozy Mazda RX-8 a Nissan 350Z, ale i další exponáty, zdařile dotvářející komplexní charakter celé akce.

Před Průmyslovým palácem budou opět nákladní automobily, tahače, přívěsy, nástavby, návěsy, ale také speciální a komunální technika v rámci přehlídky Transped/Comma. Do Křižíkových pavilonů zamíří příznivci tuningu (tuning&racing v pavilonu C, v sobotu 18. října se uskuteční již třetí tuningsraz, off-roadů (Allroad Show v pavilonu C, předváděcí terénní polygon), špičkové reprodukční techniky (Car&Audio Show v pavilonu E), světa rychlých kol (F1 pavilon v „déčku“), stejně jako zájemci o autodíly, příslušenství a servisní a garážovou techniku (ASA Praha v pavilonu B). Pro Veteran Car Show je vyhrazena Malá sportovní hala.

Autoshow Praha 2003 má otevřeno od 16. do 19. října mezi 9.30 a 18.00 hod. Vstupné činí 120,-Kč, zlevněná vstupenka příjde na 70,-Kč a rodinné vstupné je za 200,-Kč.

Ondřej Láník
Diskuze (0)