Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ayrton Senna znovu zamíří na obrazovky. Tentokrát v miniseriálu Netflixu

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

O brazilském šampionovi formule 1 vznikl před deseti lety dokumentární film se všeříkajícím názvem Senna. Teď se ikonická postava F1 na obrazovky opět vrátí.

Dokument Senna vzbudil před deseti lety velké pozdvižení, když nechal nahlédnout nejen do osobního života brazilského závodníka, ale poodhalil i zákulisí a politické hry při rozhodování o vítězstvích a mistrovských titulech ve formuli 1. Kritiky byl tento snímek přijat pozitivně a dodnes patří mezi ta nejlepší dokumentární díla, která si z prostředí tohoto sportu můžete pustit.

Svět motorsportu se však v posledních letech dostává stále více do podvědomí i lidem, kteří se o něj zas až tak nezajímají. Stačí vzpomenout snímky Rivalové (2013) či Le Mans ’66 (2019). Jakkoliv mohou vybrané pasáže z těchto filmů působit pro zainteresované nereálně, možná až komicky, pár nových tváří ke sledování závodů určitě přivedly.

A brzy řady takových děl rozšíří fiktivní miniseriál od společnosti Netflix. Očekávat jej máme v roce 2022 a hlavním hrdinou tu bude Ayrton Senna, respektive herec, jenž brazilského závodníka ztvární. Série má mapovat období od počátku závodní kariéry až po smrt trojnásobného šampiona F1 na italské Imole v roce 1994. Celý projekt pak vzniká za podpory rodinných příslušníků.

„Dostáváme zvláštní příležitost vyprávět příběh, který o něm ví jen pár lidí. Naše rodina je odhodlána vytvořit z tohoto projektu něco zcela jedinečného. A naším partnerem nemůže být nikdo jiný než Netflix, jenž má globální dosah,“ uvedla Ayrtonova sestra Viviane Senna.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme