Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga: Karoserie se budou vyrábět v Bratislavě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
První sériové SUV značky Bentley nebude čistě britským produktem, ale na jeho výrobě se bude z velké části podílet podnik Volkswagen Slovakia v Bratislavě.

Premiéra sériové podoby Bentley Bentayga se přibližuje a spolu s ní se objevují stále nové informace o tomto dlouho očekávaném SUV britské značky. Vedle zpráv o designu a technice samotného vozu jsou zveřejňovaný i detaily ohledně jeho produkce.

K nejnovějším zprávám patří potvrzení výroby karoserií pro tento model v bratislavském závodě Volkswagen Slovakia v rozhovoru pro Automotive News Europe mluvčím podniku Vladimírem Machalíkem.

Ten uvedl, že karoserie Bentley Bentayga budou posílány z Bratislavy do mateřského podniku značky Bentley v Crewe. Na Slovensku mají vznikat pouze karoserie a ve Velké Británii bude probíhat konečná kompletace vozů dle představ jejich budoucích majitelů.

V souvislosti s výrobou karoserií pro Bentley Bentayga investuje Volkswagen Group do svého bratislavského podniku 500 milionů eur. Vedle rozšíření samotného podniku lze počítat i s náborem stovek nových pracovníků.

Volkswagen Slovakia si díky SUV Bentayga dále upevní svou pozici v rámci koncernu, zvýší svou prestiž a dále rozšíří portfolio značek pro něž jsou vyráběny vozy nebo jejich komponenty v Bratislavě.

Podobný scénář čeká i automobilku Bentley v Crewe do níž bude s ohledem na rozšíření palety vyráběných modelů investováno 40 milionů britských liber a vznikne zde minimálně 300 nových pracovních míst.

Bentley očekává, že s příchodem modelu Bentayga se dále zvýší jeho produkce a plánuje růst z rekordních 11.200 vozů prodaných v loňském roce dosáhnout do roku 2020 prodejů ve výši 20.000 automobilů za rok.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
15. 4. 2015 22:57
Re: A teraz akože čo?
cayene uz bude montovane na sk kompletne.
14. 4. 2015 09:01
Re: Jen karoserie
Vybarvujete se hezky. Mít Vás pŕed sebou, dostal byste přes držku. Opravdu nevím, proč takové lidi redakce nezabanuje. Myslíte si, že máte ve všem absolutní pravdu. Ale umíte jenom nadávat. Proto u mne jste a zůstanete imbecilem. A to není nadávka, to je smutné konstatování.

P.S. A můžou mi tenhle příspěvek klidně zmazat, nebo mi zablokovat přístup. Server, kde trpí taková individua zasviňujíci diskuse svou bezbrehou arogancí a osočováním je lepší obejít.
14. 4. 2015 07:08
Re: Jen karoserie
Já se ptal Vás? Já hodil otázku do pléna. Chytl jste se Vy. Vás nikdo o nic nežádal. Nejste tak důležitý ani ceněný.
Avatar - Lukixe
13. 4. 2015 17:30
A teraz akože čo?
Bude to Slovenský produkt? >:D
13. 4. 2015 17:17
Re: lacna pracovna sila
ano suhlasim s tebou