Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Bentayga v omlazeném balení uniklo na veřejnost. Změny skoro nepoznáte

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Sociálními sítěmi se šíří snímky nevalné kvality, které podle všeho zachycují chystaný facelift luxusního SUV Bentley Bentayga.

Instagramový účet @cochespias přinesl v posledních týdnech několik automobilových úniků. Jedním z těch nejčerstvějších je omlazené SUV Bentley Bentayga, které se objevilo na několika nepříliš kvalitních snímcích. I tak si ale můžeme udělat dobrý obrázek o tom, co všechno se v polovině životního cyklu změní.

Bentayga byla před časem zachycena špionážními fotografy, tehdy ale ještě s vrstvou maskování. To na obrázku už můžeme vidět kompletně odhalené auto, jehož přední světlomety teď mají oválnější tvar a přepracovaný nárazník. Obdobné změny očekáváme rovněž vzadu, i když tato partie se zatím nikde na sociálních sítích neobjevila.

Video se připravuje ...

To neplatí o interiéru, jehož inovace se také nesou v decentním duchu. Všímáme si nového digitálního přístrojového štítu a přepracovaných výdechů ventilace. Prostřední obrazovka multimediálního systému je větší a již nedostává klasická fyzická tlačítka po stranách. Na podrobnější informace o inovacích si ale musíme ještě nějaký čas počkat.

Naopak žádné změny se neočekávají v motorové paletě. Vedle čtyřlitrového osmiválce a šestilitrové W12 nesmí chybět ani plug-in hybridní Bentayga Hybrid, jejíž soustava má výkon 330 kW a točivý moment 700 newtonmetrů. Díky 17,3kWh akumulátoru ujede dle WLTP až 39 kilometrů na jedno nabití, čímž se automobilce podařilo snížit tabulkovou spotřebu na 3,5 litru a emise na 79 g CO2/km. Zatím nevíme, kdy se omlazená Bentayga představí světu oficiálně.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme