Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley Continental GT chce stanovit nový rekord na Pikes Peak

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Bentley Continental GT je připraven pro Pikes Peak International Hill Climb a jeho cílem je stanovit nový rekordní čas v kategorii sériových automobilů.

Tradiční Pikes Peak International Hill Climb, pořádaný v americkém Coloradu, patří k nejslavnějším závodům světa a Bentley Continental GT se chce v rámci jeho 97. ročníku zapsat do dějin časem, kterého zde dosáhne.

Bentley Continental GT má před sebou trať, která má na necelých dvaceti kilometrech celkem 156 zatáček a překonává převýšení 1438,66 metrů. Zástupce britské značky musí pokořit čas 10 minut a 26,9 s, který je představuje platný rekord pro kategorii sériových automobilů.

Za volat kupé se startovním číslem 100 odkazujícím na letošní výročí založení automobilky Bentley usedne Rhys Millen. Ten v loňském roce stanovil nový rekordní čas v kategorii sériových SUV, když s Bentley Bentayga zdolal Pikes Peak v čase 10 minut a 49,9 s. Bentley uvádí, že průměrná rychlost této jízdy byla 107,02 km/h.

Video se připravuje ...

Bentley Continental GT pro Pikes Peak v současnosti prochází poslední fází důkladného testování. Pohonná jednotka v podobě přeplňovaného dvanáctiválce s nejvyšším výkonem 467 kW i podvozek mají odpovídat sériovému provedení, což má platit i pro karoserii.   

Nejzásadnější změny se s ohledem na pravidla odehrály v interiéru, v němž je instalována ochranná klec, systém protipožární ochrany a závodní sedadlo řidiče, zatímco ostatní sedadla spolu s částí obložení a tlumících hmot byla odstraněna.

Bentley Continental GT a Rhys Millen se o dosažení rekordního času v kategorii sériových automobilů na Pikes Peak International Hill Climb pokusí 30. června letošního roku.

Zdroj: Bentley Motors

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Uživatel_5340709
7. 6. 2019 22:19
V kategorii
nejrychlejší tlusťoch - by to šlo. :-) :yes: