Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley láká na příchod nového sedanu Flying Spur. Nabídne ozdobu ve stylu Rollsu

David Bureš
Diskuze (0)

Nová generace čtyřdveřového luxusního sedanu bude představena na blíže nespecifikovaném místě ještě během letošního roku.

Bentley letos pokračuje v mezigenerační obměně své nejmenší modelové řady. Po kupé Continental GT a kabrioletu Continental GTC se nové generace dočká také od nich odvozený luxusní sedan Flying Spur. Bentley už na jeho příchod začíná lákat.

Automobilka totiž zveřejnila první materiály o novince, z nichž nejzajímavější je video ukazující logo výrobce na kapotě. Slavné B bude mít na novém Fyling Spuru jiný tvar a především bude zasouvací do kapoty, podobně jako to umí slavná soška Spirit of Ecstasy konkurenčního Rolls-Roycu. Bentley se tímto způsobem rozhodlo se bránit proti nenechavcům. A navíc to s největší pravděpodobností pomůže i bezpečnosti chodců.

Video se připravuje ...

Vedle toho automobilka zveřejnila snímek siluety nového čtyřdveřového grand toureru, který naznačuje příchod majestátních tvarů. Vybrané detaily by ale měly navazovat na Continental GT/GTC.

Automobilka od vozu slibuje maximální luxus, v tiskové zprávě tvrdí, že výkon, rafinovanost a luxus půjde nad rámec stávajících hranic. Už dříve dal předseda představenstva Bentley Adrian Hallmark najevo, že nový Flying Spur bude chtít v luxusu překonat Mercedes třídy S, na jehož nejluxusnější verze prý současná generace ztrácí.

Základem novinky má být stejně jako u Continentalu GT/GTC platforma MSB, vyvinutá Porsche. S kupé a kabriem bude sdílena také nabídka motorů, počítá se tedy s čtyřlitrovým osmiválcem a šestilitrovým dvanáctiválcem, které později doplní i plug-in hybrid.

Nová generace Bentley Flying Spur bude představena během letošního roku, zřejmě až v jeho druhé polovině. Příchod se podle zákulisních zpráv pozdržel kvůli opožděnému uvedení aktuálního Continentalu na trh, u něhož automobilka bojovala s laděním převodovky a přizpůsobením novým emisním normám.  

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme