Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley představuje šest limitovaných edic Le Mans

David Bureš
Diskuze (4)
Šest speciálních verzí je pojmenováno podle jednotlivých jezdců, kteří závod na slavném francouzském okruhu vyhráli.

Bentley pomocí limitovaných edic svých aut slaví hned dvě letošní výročí spojená se čtyřiadvacetihodinovým závodem v Le Mans, který vozy značky v minulosti celkem šestkrát vyhrály. Letos je to 90 let od prvního ročníku tohoto slavného závodu a 10 let od posledního vítězství Bentley v Le Mans.

Limitované edice jsou postaveny na základech kupé Continental GT, kabrioletu Continental GTC a limuzíny Mulsanne. Zatímco pro Mulsanne je k dispozici pouze 6,75litrový osmiválec biturbo, pro Continental tu jsou hned tři provedení – 4,0 V8 (373 kW), 6,0 W12 (423 kW) a verze Speed s 6,0 W12 (460 kW), která je dostupná jen s karoserií kupé.

Klienti si mohou vybírat ze šesti různých kombinací laku karoserie, barvy interiéru a provedení obložení. Ty jsou pojmenovány po šesti závodnících, kteří za volantem Bentley závod Le Mans vyhráli.

Například verze John Duff kombinuje lak nazvaný Moonbeam, dvoubarevný interiér s kontrastním prošíváním a obložení z hliníku a pianové černé. Jméno odkazuje na Kanaďana, který jako první jezdec vyhrál závod Le Mans ve voze Bentley, a to v roce 1924.

Varianta pojmenovaná po Guyi Smithovi, který byl s Bentley Speed 8 v Le Mans zlatý v roce 2003, zase kombinuje světlý lak Beluga se světlou kabinou a prvky z hliníku a pianové černé.

Limitované edice jsou určeny speciálně pro severoamerické zákazníky. Continantel GT Le Mans Limited Edition se začne prodávat ještě před polovinou roku, Mulsanne Le Mans Limited Edition bude následovat ve třetím čtvrtletí. Bentley od každého automobilu postaví jen 48 exemplářů.

Automobily Bentley vyhrály čtyřiadvacetihodinový závod v Le Mans v letech 1924, 1927–1930 a 2003. Vozy, které závodnímu poli dominovaly ve dvacátých letech, byly proti konkurentům výrazně větší, i proto si od Ettore Bugattiho vysloužily přezdívku nejrychlejší náklaďáky světa.

David Bureš
Diskuze (4)
11. 5. 2013 18:55
Re: Keď raz...
A já bych to bral i s tim chromovým rastlem. >:D
Avatar - Snooob
11. 5. 2013 16:32
Re: Keď raz...
Hej, hej - myslel som ten chróm!
Ja tiež preferujem nenápadosť:
[odkaz]

>:D
11. 5. 2013 16:04
Re: Keď raz...
"Pletivu" se od výrobce nevyhneš. Jen v základu je to v nárazníku tmavé, chromované jako na fotkách je volitelně. Osobně dávám přednost V8, který má tmavou i masku.
Avatar - Snooob
11. 5. 2013 14:32
Keď raz...
Keď raz budem veľký, kúpim si Bentley Conti! :yes:
Ale bez toho "pletiva" [odkaz]