Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley připomíná úspěch na Pikes Peak limitovanou edicí Continental GT

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Značku Bentley si většina z nás spojuje především s komfortem a luxusem, automobilka však v létě dokázala, že se nebojí ani vysokých rychlostí na extrémních tratích.

V červnu letošního roku totiž postavila na start legendárního závodu Pikes Peak International Hill Climb svůj model Continental GT, který měl za úkol překonat rekord mezi produkčními vozy. Ten do té doby drželo Porsche 911 Turbo S, ovšem Rhys Millen, pro úspěchy na Pikes Peak přezdívaná Král hory, dokázal zajet čas 10:18.4, čímž vylepšil stávající rekord o 8,4 sekundy.

Pro značku Bentley se jednalo o výrazný úspěch, který se nyní rozhodla připomenout limitovanou edicí modelu Continental GT. Ta by měla být dostupná ještě před koncem roku, ovšem její výroba bude omezena na pouhých 15 kusů. A výrobu realizuje jak jinak než Mulliner.

Základním poznávacím znamením bude výrazná žlutozelená barva „Radium,“ která se objevuje i na pneumatikách Pirelli P Zero Colour Edition obutých na 22 palcových ráfcích z nabídky Mulliner Driving Specification. Za nimi pak prosvítají jedovatě zelené třmeny brzd lakované v odstínu Acid Green.

Zelenou barvu rozbíjí černě lakovaná střecha, černý panel mezi zadními světly a několik karbonových doplňků. Zákazníci si navíc mohou připlatit za bílou číslovku 100 na masce chladiče, která odkazuje na stoleté výročí existence značky.

Interiéru limitované edice Continentalu GT dominuje čalounění Alcantarou a kůží Beluga, které doplňuje kontrastní prošívání zelenou nití. Středová konzola je lakována černým klavírním lakem, nechybí karbonové doplňky a na hlavových opěrkách je vyšito logo Pikes Peak. Všech patnáct vozů navíc dostalo speciální panel před spolujezdcem, na kterém je vyznačeno patnáct jednotlivých úseků z téměř 20 kilometrů dlouhé dráhy Pikes Peak International Hill Climb.

Pod kapotou se ukrývá standardní 6.0 litrový motor W12, který nabízí výkon 467 kW (635 k) a 900 Nm točivého momentu. Akceleraci z 0 na 100 km/h tak Continental GT zvládá v čase 3,7 sekundy a maximální rychlost dosahuje až 333 km/h.

Video se připravuje ...

Bentley začne přijímat objednávky ještě v průběhu prosince, finální cena modelu z limitované edice však není známá.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

5. 12. 2019 03:38
thanks
Thanks for this important information through your website. I am really glad I have read well and thoroughly on this topic. Thanks for sharing this great information with us.
https://apkxyz.com/