Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley v Paříži 2008

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Bentley na svém stánku v Paříži představuje svou současnou modelovou paletu. Rozloučením s klasickými vozy této značky je limitované vydání luxusní limuzíny Arnage Final Series.

Bentley Arnage Final Series

Tato novinka nezpůsobí příliš mnoho radosti skalním fanouškům značky, protože představuje konec éry klasických modelů Bentley. Model Arnage Final Series je odvozen z nejnovější verze Arnage T, která byla představena v loňském roce. Pod kapotou tak pracuje zážehový vidlicový osmiválec s objemem 6,75 litru a výkonem rovných pěti stovek koní, tedy 373 kW. Točivý moment vrcholí hodnotou 1.000 Nm a je přenášen šestistupňovou automatickou převodovkou.

I když hmotnost Arnage i s řidičem atakuje třítunovou hranici, díky těmto parametrům jsou výkony vozu velmi slušné – dosahuje největší rychlosti 290 km/h a z nuly na stovku dokáže vystřelit za 5,5 s.

Výbava vozu je rovněž dostatečná. Kromě takových samozřejmostí, jakými jsou ručně obšitá kožená sedadla a leštěné dřevo, si obzvláště zadní cestující mohou při jízdě užívat, a to jak jídla, tak pití. Sedadla řidiče a spolujezdce mají totiž výklopnou zadní část, která slouží jako piknikové stolky. To spolujezdcovo navíc obsahuje nezbytné nádobíčko pro pití té nejkvalitnější whisky, které samozřejmě ozdobeno logem Bentley.

Bentley Arnage Final Series dostal optický paket z kupé Brooklands, stejná jsou i kola a pneumatiky. Přední nárazník je agresivnější a má nižší vstupy vzduchu, než ten z Arnage T. Uzávěr nádrže je chromovaný, boky předních blatníků zdobí nápisy Final Series. Zákazníci mohou také zvolit audio systém Bentley by Naim, k němuž mohou připojit svůj iPod.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)