Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 3.0 CSL Hommage: Legenda se vrací

Jan Mička
Diskuze (10)
BMW pracuje na novém 3.0 CSL. Představí jej již v pátek 22. května na Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

BMW 3.0 CSL ze sedmdesátých let minulého století je jednoduše fantastické. Pro řadu fanoušků je jeho hodnota nevyčíslitelná, a ostatně se ani není čemu divit. Přestože moderní automobily nikdy nebudou jako ty z doby CSL, lze na ně navázat alespoň designem. Třeba takovým, jaký nese koncept BMW 3.0 CSL Hommage pro letošní Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

BMW zatím ukázalo pouze jeden detail karoserie konceptu, k celkovému oficiálnímu odhalení však dojde již v pátek 22. května. Značka uvádí, že koncept navazuje na svého předchůdce hlavně v oblastech hmotnosti a výkonnosti, ovšem s využitím nejnovější techniky a moderních materiálů. Zadní svítilny by například mohly být tvořeny elektroluminiscenčními diodami širokými pouze 1,4 milimetru (OLED).

Jak lze odvodit z první fotografie, bude koncept 3.0 CSL Hommage postaven na základech BMW M4. Karoserie má zaujmout především vystouplými blatníky, spoilery na střeše a víku zavazadelníku, a propracovanými plochami zvýrazňující celkovou dynamiku. Nic nemá být použito jen tak z rozmaru, což platí také o interiéru vybaveném pouze nezbytnými prvky.

Jan Mička
Diskuze (10)
Avatar - Magister
14. 5. 2015 07:12
Re: Dobrá zpráva
Otevření škrtící klapky je v pořádku, to je jasné. Dobré řešení, ne jako podvody alá Octa RS.
Avatar - AUDIRS6
13. 5. 2015 18:02
Re: Dobrá zpráva
joo, u sportovych aut je to hanba X-nasobna !
a ten vyfuk v Audi ber ako "dvojcinny" ;-) Defakto nieco podobne ako si mal moznost v kazdom novom RS modele s priplatkovym sportovym vyfukom, kde standardne si pocul zvuk "primerane sportovy" a po stlaceni tlacitka "S" ( napr. stara RS4 ho mala na volante a R8 tiez ) sa otvorili klapky vo vyfuku a dostal si plny RennSport zvuk ;-)
Avatar - CHerokee
13. 5. 2015 17:50
Re: Dobrá zpráva
Čistě výfuková záležitost by to byla, kdyby dali klasický laděný výfuk. U dieselu ale nikdo nic nečeká, ale u sportovních aut je to smutné....
Avatar - AUDIRS6
13. 5. 2015 17:40
Re: Dobrá zpráva
3.0 BiTDi v Audi to ma riesene retonacnymi komorami vo vyfukovom potrubi. Da sa to zapnut / vypnut. Je to ale cisto mechanicka - vyfukova zalezitost a nie nejaky orchester v reproduktoroch ! :-!
Avatar - S8
13. 5. 2015 17:12
Re: Dobrá zpráva
Mě nejvíc vadí auta kde to zvuk musí pouštět do repráků, to je prostě ubohost na n-tou. Bohužel to má třeba i Bi-TDi v AUDI, ale i M3/M4 - sakra, to neumí udělat výfuk, aby to znělo?