Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 5 čeká modernizace. Zde jsou její první fotografie

David Bureš
Diskuze (37)

BMW řady 5 se v aktuální sedmé generaci G30 vyrábí od roku 2016, a tak letos nastává čas pro jeho modernizaci. Už se blíží.

BMW se aktuálně nedaří moc dobře tajit své novinky. Tento týden už na internet unikly první snímky chystaného SUV s elektrickým pohonem iX3 a nyní následuje další únik, tentokrát z tržního pohledu mnohem důležitější novinky. Jedná se o facelift druhého nejprodávanějšího modelu mnichovské značky, BMW řady 5.

Na uniklých fotografiích se prozatím představuje karosářská verze sedan, na vzhled odvozeného kombi si prozatím musíme počkat. Modernizace pro rok 2020 je přitom poměrně výrazná, příď zcela změní svoji tvář, díky novým světlometům a nově tvarovaným ledvinkám masky chladiče. Naopak záď prošla spíše evoluční proměnou, primárně díky nové grafice koncových světel. Výrazné nárazníky pak naznačují verzi M Sport.

Ve výsledku tak modernizovaná řada 5 pro rok 2020 působí sportovněji než dosud. Navíc se více podobá menší řadě 3.

Fotografie interiéru v tuto chvíli nemáme, očekávejme však nejnovější verzi multimediálního systému iDrive s přepracovanými ovladači po vzoru nejnovějších zástupců značky. V tomto směru by se měl změnit i volič automatické převodovky. Naopak digitální přístrojový štít s pro nás poněkud nepřehlednou grafikou je pro řadu 5 dostupný už dnes.

Co se týče nabízených motorů, hovoří se o příchodu šestiválcového plug-in hybridu s obchodním označením 545e s výkonem okolo 400 koní (294 kW). Doplní dnešní čtyřválcový plug-in hybrid 530e (v dnešní podobě 185 kW), který se ostatně prezentuje i na přiložených snímcích. 530e se inovované techniky dočkalo loni, a tak v tomto směru žádné změny nečekáme. Vyloučena nicméně není rozsáhlejší zástavba mildhybridního ústrojí, které už dnes najdeme u vznětové verze 520d.

BMW 5 v modernizované podobě by se světu mělo představit už během následujících týdnů. Prodej bude zahájen ještě během letošního roku.

David Bureš
Diskuze (37)

Doporučujeme

Avatar - white label
30. 4. 2020 23:57
Re: Re: Re: Re: Pěkný facelift
iudex 10:25
S E60 vs E39 to vidím úplně stejně jako ty. Spousta lidí říká, že se jim E60 začala líbit až později, ale mně nikdy, od začátku až dodnes stejně NE. A když vidím fotky všech g. 5er vedle sebe, tak jediná E60 opticky nezapadá do řady, a to hlavně díky těm asijským světlům. A interiér katastrofa (zejména před face), dodnes si pamatuji, když jsem v ní poprvé seděl (na představení, tehdy nové, E60 ve vítkovickém areálu), myslel jsem si, že si ze mě někdo dělá pr.del... :no:
Avatar - Londonbridge
30. 4. 2020 16:08
Re: FL test
Na com teraz jazdis mas 5er alebo E ? Po FL ma E uplne nove motory in line 6 V aj 4 valec uplne novy nej 280 koni z benzinoveho stvorhrnka . Neviem uvidim zatial mam OK auto skusal som ten C 200 ma celkom pekny tah aj zvuk na to ze to je len 2L benzin. Mam z toho chaos nie som auto profik len viem ze dizlak uz nechcem pri mojom najazde to bola blbost kupit.... co uz stalo sa :-(
Avatar - Dinar
30. 4. 2020 15:48
Re: FL test
Taky jsem na éčko po fl hodně zvědav, uvidíme. S tím testováním, acz není autogefuhl. :-[]
Avatar - Londonbridge
30. 4. 2020 15:32
FL test
Nemci ho uz testovali Autogefuhl , tento rok pojde do predaja. Moj stary E 350 je uz splateny tak vaham za co im to vymenim . Pred mesiacom som bol v MB budu mat pekne zlavy na pred FL modely zobral som manzelke novy C 200 ale svoj som im este nenechal uvidim ci tento FL bude hoden dukatov. Dizel uz nechcem. 6 valec benzin. Neviem urcite ostanem pri E nesklamal ma , OK raz som musel menit tu malu dodatkovu baterku co krmi par blbosti som nevedel ze to ma 2 baterky inak vsetko slape ako Tag Heuer...
Avatar - Dinar
30. 4. 2020 15:00
Re: Pěkný facelift
Souhlas, je to celé o ničem, hlavní údaje rozstrkané po okrajích, uprostřed displeje nic, nebo čára silnice se šipkou. Já jen, že jsem si myslel, jak mi bude obrácený chod ručičky otáčkoměru vadit, kupodivu ani ne.