Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW 8 Golden Thunder: Osmička povýšila na sběratelský exponát

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Všechny karosářské verze luxusně sportovního modelu dostanou další formu extravagance díky doplňkům z řady BMW Individual.

BMW řady 8 v edici Golden Thunder by mělo být jednou z dalších ukázek schopností divize BMW Individual vytvořit speciální vozy pro zákazníky s nejvyššími očekáváními v otázkách stylu a kvality. Díky řadě exkluzivních doplňků v exteriéru i interiéru tak dokáže automobilka nabídnout vůz, který vypadá jako zakázková stavba.

Sportovně-luxusní charakter řady 8 v edici Golden Thunder by měla podtrhovat kombinace zlatých doplňků s černým metalickým lakem, který je dostupný v odstínech Sapphire Black nebo Frozen Black (s matným vzhledem). Temný vzhled pak doplňují leskle černé doplňky z výbavy BMW Individual Shadow Line, rozšířené například o černě lakované třmeny sportovních M brzd.

V kontrastu s černým lakováním pak vystupují zlaté ozdobné pruhy, které vystupují z předního nárazníku a pokračují přes boční prahy až do zadního nárazníku. Zlaceného dekoru se pak dočkaly i kryty zrcátek, M zadní spoiler (specifický pro BMW řady 8 Coupé) a 20“ lehká kola s dvoupaprskovým designem.

Video se připravuje ...

Extravagantní vzhled ovšem nabídne i interiér. Ten je vybaven rozšířeným koženým čalouněním BMW Individual Merino v černé barvě se zlatými nápisy „Edition Golden Thunder“ vyšitými na hlavových opěrkách sedadel. Strop pak zdobí černá Alcantara.

Interiér dostal obložení ve zlatém hliníkovém provedení Aluminium Mesh Effect, které by mělo na středové konzole vytvářet jemné a hodnotně působící odlesky. Samozřejmě nechybí emblém edice nebo skleněné aplikace CraftedClarity, použité na vybraných ovládacích prvcích. O výrazný zvukový zážitek se staré audio-systém Bower & Wilkind Diamond Surround Sound Systém s prostorovým zvukem.

Edice Golden Thunder je připravena pro všechna karosářská provedení nového BMW řady 8 (Coupé, Cabrio a Gran Coupé), a to od motorizace BMW 840i a 840d xDrive až po vrcholná provedení BMW M850i xDrive. Vozy budou vznikat od září 2020 v továrně BMW v Dingolfingu a jejich cena zatím nebyla zveřejněna.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme