Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Concept Active Tourer Outdoor: Není tím, co myslíte

Michal Fokt
Diskuze (1)
Pokud se auto jmenuje Outdoor, mělo by mít plastové ochranné lemy karoserie a blatníků a větší světlou výšku, souhlasí? U BMW si to ovšem nemyslí. Concept Active Tourer Outdoor je zamýšlen trochu jinak.

Když BMW představilo studii Concept Active Tourer, byl to trošku šok, i když trochu menší díky tomu, že rozšíření nabídky o předokolky bylo pro jistotu dlouho dpoředu avizováno. Ale stejně - kompaktní MPV s tříválcem, co vypadá trochu jako Kia? Navíc existují i značky, které tvrdí, že tenhle segment trhu už není, co býval...

Nicméně Active Tourer už je téměř rok stará záležitost a dnes tu máme jeho evoluci Concept Active Tourer Outdoor. Z názvu by se dala očekávat "allorad" crossover úprava s "terénním" bodykitem a větší světlostí, jenže realita je úplně jiná. Vlastně se původní Active Tourer a ten nový úplně shodují, jen Outdoor dostal velmi povedený lak Gold Race Orange, takže na něm více vyniknou chromové ozdůbky na náraznících a dveřích.

A proč tedy Outdoor? Tenhle praktický bavorák byl připraven pro výstavu OutDoor Friedrichshafen a je tedy zrozen k tomu, aby vás dovezl někam, kam můžete na ten "outdoor" vyrazit a to s potřebným vybavením, v tomto případě s jízdními koly. Po sklopení zadních sedadel do podlahy vznikne rovná ložná plocha, kterou lze využít k naložení dvojice bicyklů, které se dají upevnit do držáků, integrovaných do boků zavazadlového prostoru. Po uchycení lze bezproblémově sundat předních kola, samostatně je naložit a poté držák zasunout do kufru.

V Japonsku jsou podobná řešení vcelku běžná, ale v Evropě se jedná o první vlaštovku, která je určitě následováníhodná. Potěší i taková drobnost, jako sedátko na hraně víka kufru. Technika zůstává beze změn, což znamená již zmíněný tříválec 1,5 l s elektromotorem, vyladěný na výkon 140 kW. Ten má vůz rozhýbat na stovku pod 8 s a spalovat v kombinovaném režimu 2,5 l na 100 km.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - HitmanPB
11. 7. 2013 15:10
Veľmi pekné
:yes: :yes: :yes: