Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Group Classic míří do původní továrny v Mnichově

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
BMW se prostřednictvím své divize Classic vrací ke svým kořenům a koupilo rozsáhlý areál, v němž se začínala psát jeho historie.

Společnost BMW AG získala pozemek o rozloze více než 13.000 m2 v mnichovské čtvrti Milbertshofen. Právě zde je část původní továrny BMW postavené v roce 1918, v níž probíhala výroba leteckých motorů.

Koncem dvacátých let dvacátého století se stal vlastníkem celého areálu včetně budov Knorr-Bremse AG, jeden z předních světových výrobců brzdových systémů pro kolejová a užitková vozidla.

V únoru letošního roku byla právě mezi touto společnosti a BMW podepsána smlouva, podle níž přechází areál do majetku automobilky. Ta v současnosti zkoumá stav budov a plánuje úpravy pro své potřeby.

Areál ležící mezi mnichovským výrobním podnikem BMW a jeho slavnou „čtyřválcovou budovou“ se má stát hlavním sídlem BMW Group Classic, které rozlehlé prostory umožní rozšíření jejích aktivit.

Vzniknout zde má zákaznické centrum, v němž bude servis a prodejna s náhradními díly i kompletními klasickými BMW. Přemístí se sem i archiv automobilky a vzniknou zde reprezentativní prostory pro pořádání konferencí. V neposlední řadě zde mají být vytvořeny podmínky pro důstojnou expozici vozidel ze sbírek BMW Group Classic, jejichž součástí je více než 1000 automobilů a motocyklů značek BMW, Mini a Rolls-Royce.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
2. 3. 2014 11:58
Re: JA HER GENERAL
Nějak nechápu váš příspěvek. v článku nic o motorkách není nebo sem slepej? >:D

Moje BMW (moto) je vyrobený normál v německu. V Číně se myslím vyráběly jen 2 modely nějaký endura a ani snad nebyly určený pro náš trh tady.
2. 3. 2014 11:48
Re: JA HER GENERAL
Brambo míří lede tak do muzea a TESLA MOTORS do GENEVY 6th to 16th March 2014 [odkaz] no a hned potom zpátky domů něco pořádnýho dělat na novým gigaprojektu ;-) [odkaz]