Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW omezí počet platforem a sjednotí motory

Michal Fokt
Diskuze (31)
BMW má v plánu nejen vyrábět stále více aut, ale také vyrábět je spále levněji. Za tím účelem dojde v následujících letech k celé řadě změn, které vyústí v představení nových platforem i motorů.

Žádná značka z německé velké trojky nechce být až tou třetí, ať už jde o prodejní čísla nebo o zisk a právě jeho maximalizaci snížením výrobních nákladů má teď na mysli BMW. Klíčem k ziskovosti se má stát přechod celé skupiny BMW na pouhé tři platformy, Rolls-Royce nevyjímaje.

Tyto změny jsou zahrnuty v plánu Strategy Number One jehož prvním cílem bylo představit novou rodinu tříválcových motorů a dostat do výroby elektrické i3, což je víceméně splněno. Následně budou představena první kompaktní BMW s pohonem předních kol, které budou s Mini sdílet novou platformu UKL, na níž bude jezdit až patnáct různých modelů obou značek.

Druhá platforma bude určena pro všechny modely s pohonem zadních, respektive všech čtyř kol a díky své modularitě bude schopná nést vše od trojky až po Phantom. Prvním autem na této nové platformě bude v roce 2016 nová řada 7. Jediný vůz, který to celé kazí, protože pro něj bude příliš velká, je sporťák Z4, což je důvod, proč je jeho platforma vyvíjena ve spolupráci s Toyotou.

Celý plán unifikace modelů BMW Strategy Number One pak skončí modulárním uspořádáním motorů, kdy objem spalovací komory válců všech motorů bude jednotně 0,5 l, bez ohledu na to, zda půjde o tří-, čtyř- nebo šestiválec. To umožní podle šéfa vývoje BMW Herberta Diesse u značky dosud nevídanou flexibilitu použití motorů v různých modelových řadách. ...jako třeba tříválec po sedmičku a tak?

Michal Fokt
Diskuze (31)
Avatar - bigsoul
8. 2. 2014 14:39
Re: Krok správným směrem?
Bože ty si kus vola >:D Mal problém naštartovať auto ktoré sa štartuje gombíkom a pohnúť sa keď to je v automate >:D Bože tebe by som nedal ani bicykel (kolo) >:D
8. 2. 2014 13:00
Re: ŠETŘEJ NA BATERKY :-) CO JIM TAKY ZBEJVÁ :-)
VIVÁÁÁ LAS TESLAS [odkaz] [odkaz] [odkaz] >:D

>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - Vranis
7. 2. 2014 07:19
Re: Krok správným směrem?
To ze povies ze Bmw si kupuje iba tak a taka skupina ludi je priamo umerne tomu, ako keby si povedal, ze vsetci nemci su nacisti lebo jeden z nich pred 70 rokmi bol. :no: Je mi smutno z takychto poznamok. Poznam mnoho ludi vlastniacich bmw a NIKTO z nich sa nepovysuje nas ostatnych ucastnikov cestnej premavky. Tieto famy podla mna vznikaju tak, ze raz za cas sa vyberie ujo z Dolnej Marikovej na dialnicu D1, kde ide samozrejme 90 v lavom pruhu. Nasledne ho dobrhne nejake bmw a nedajboze ho vyblika alebo mu zatrubi. A z majitela BMW je ihned zlodej egoista ktory ohrozuje cestnu premavku a nedba vobec na ostatnych. A este k tomu ked je z BA tak ujo doma vsetkym porozprava ako su vsetci Bratislavcania na BMW bezohladni. je mi zle z takychto poznamok. Ked uz to tak presne vies zadefinovat osobnost ludi podla auta tak mi prosim povec, co za ludi su ludia jazdiaci napriklad na Peugeotoch, octaviach alebo hyundaioch?
6. 2. 2014 21:57
Re: Fokt
Přitom psát umí, jen nesmí do pracek dostat nic německého, no...
6. 2. 2014 21:06
Re: Krok správným směrem?
potom je to uplne obycejny auto :-)