Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 8 přichází v modernizované podobě. Má výraznější vzhled i vylepšený interiér

David Bureš
Diskuze (40)

Modernizace se dočkala kompletní paleta BMW řady 8, kupé, kabriolet i Gran Coupé s dvěma páry dveří.

Uteklo to jako voda, BMW řady 8 je na trhu již od roku 2018, a tak je po čtyřech letech nejvyšší čas na facelift. A modernizace nyní v rámci pravidelné jarní aktualizace modelové palety BMW skutečně přichází. Je decentní, inovovala však mnohé oblasti auta.

Základem modernizace jsou stylistické úpravy, které jsou nicméně decentní. Přepracovaná příď však měla dále zdůraznit dynamický charakter této řady. I proto se nově standardem stává M sportovní paket s aerodynamicky optimalizovanými komponenty nebo modře lakovanými brzdovými třmeny M sportovního brzdového systému. Maska chladiče pak na přání může být podsvícená, po vzoru ostatních modelů značky.

Varianta M850i se navíc standardně dočkala též aerodynamických M zrcátek, stejně jako nástavce předního nárazníku a v případě kupé i také M zadního spoileru. pro šestiválcové deriváty jsou tyto prvky za příplatek. A komu by loga M nestačila, může si připlatit za historické emblémy BMW Motorsport na oslavu 50 let od založení této divize.

Uvnitř je hlavní novinkou zvětšení displeje multimediálního systému, z 10,25" na 12,3". Opět je pak standardem M paket, v tomto případě znamenající sportovní volant, čalounění střechy v antracitové barvě nebo M pedály z nerezové oceli. Šestiválcové modely pak standardně mají nově i multifunkční sedadla. V rámci faceliftu se pak měnila i nabídka laků karoserie.

Exkluzivní vzhled pak nabídne speciální edice od amerického umělce Jeffa Koonse, která bude oficiálně představena 17. února. BMW však dopředu slibuje vícevrstvou povrchovou úpravu karoserie v 11 barevných odstínech, stejně jako nejjemnější kůži uvnitř, se sytě červenými a modrými barvami trikolory BMW M.

Naopak změny pod kapotou se tentokrát nekonaly. Nadále tak v nabídce zůstávají tři motory, 840i (benzinový šestiválec s 245 kW, za příplatek se čtyřkolkou), M850i xDrive (osmiválec s 390 kW) a 840d xDrive (dieselový šestiválec s 250 kW).

Lehkých úprav se pak dočkalo i vrcholné BMW M8 Competition s výkonem 460 kW. I jeho se týká nasazení 12,3" displeje infotainmentu. Standardem je čalounění kombinující kůži Merino a alcantaru, které využívají i příplatková skořepinová sedadla.

Navíc se rozšířila nabídka dostupných laků karoserie, které mají dát více vyniknout designu. Konkrétně tu jsou nově šedý metalický lak Skyscraper Grey, šedý metalický lak Brooklyn Grey, zelený metalický lak Isle of Man Green a modrý metalický lak BMW Individual Tanzanite Blue. Nechybí ani exkluzivní matné laky, šedá Frozen Pure Grey, šedá Frozen Deep Grey, zelená Frozen Deep Green a modrá Frozen Tanzanite Blue.

David Bureš
Diskuze (40)

Doporučujeme

Avatar - Manhunt.60
28. 1. 2022 14:02
Re: Předražená 8er
Už jsem novou M240i viděl na živo. Jak jsem doufal, že bude v reálu vypadat líp a třeba ji dám šanci ... tak vůbec mi to auto nic neříká. Snad M2 dopadne lépe.
28. 1. 2022 10:57
Re: Tohle auto
já do hospody nechodím Mizero. jestli máš problém, až budeš v Brně tak napiš. uvidíme co se s tím dá dělat.
28. 1. 2022 10:56
Re: Předražená 8er
rozdíl 40 cm v délce vozu poměrně zásadně změní prostornost, nemluvě o větší šířce vozu.
ilustrační obrázek:
https://i.ytimg.com/…axresdefault.jpg
Avatar - iudex
28. 1. 2022 09:47
Re: Předražená 8er
Písal si o troch výkričníkoch, to ja nikdy nedávam, tak sa nekrúť.
Plnohodnotné zadné sedačky pre dvojmetrového chlapa nečakám a nikde to ani nepíšem (tvoj obľúbený diskusný postup je prekrútiť to, čo niekto povedal a potom to popierať), ale aspoň núdzovo použiteľné pre priemerného dospelého by bolo fajn. Ale to v 8er nie je, môj odhad je, že tam vojde tak človek do 165 cm, čo je dieťa alebo menšia žena.
A ja logicky porovnávam 911ku s 8er kupé, neviem, odkiaľ si prišiel na to, že 8er má 5,1 metra, to má 4,84m.
Avatar - MS-sport
27. 1. 2022 20:31
Re: Tohle auto
že ti to trvalo....proč kolem toho dělals takový vofuky?? Že bys měl tak dlouhej doutnák? ;-) a nějaký tlačítko si strč do zadku. Je vidět, žes v hospodě držel kušnu nebo byls zbaběle vždycky s většinou. :-! :no: