Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW unikla fotka modernizované Z4! Co se změní?

Filip Melich
Diskuze (0)

BMW zřejmě neuhlídalo fotku modernizovaného roadsteru Z4. Objevila se na instagramovém účtu švýcarského zastoupení značky a naznačuje, že změny budou decentní.

Na internetu se objevila fotka BMW Z4, na které je zřejmě zachyceno faceliftované provedení modelu. Konkrétně byla zahlédnuta na instagramovém účtu švýcarského zastoupení značky, což zvyšuje věrohodnost fotky, i když stále může jít o podvrh. Obrázek vozu mezitím byl z Instagramu švýcarského BMW odstraněn.

Pokud můžeme BMW Z4 na fotce považovat za skutečné, pouze předčasně zveřejněné, co nám říká o faceliftu modelu? V první řadě zaujme fialový lak karoserie, který se pod názvem Thundernight Metallic poprvé objevil na stávajícím kupé řady 2. Změn, byť velmi decentních, je více, než by se na první pohled mohlo zdát.

Specializovaný web BMWBlog odhaduje, že na fotce je vrcholné provedení modelu Z4 M40i Roadster. Ve srovnání se stávající verzí mají ledvinky fialového vozu novou výplň a jejich orámování se změnilo z chromovaného na černé. Na základě této jedné fotky odhadujeme, že tvary a velikost ledvinek se s faceliftem nezmění.

Světla se dle všeho také obejdou beze změny – a to nejen tvaru, ale také grafiky. Pozměněné tvary naopak dostaly nádechy v předním nárazníku pod světlomety. Respektive vkládané části jsou odlišně tvarované, velikost nádechů zřejmě zůstává stejná. Otvory v předním nárazníku pod ledvinkami se pak dle všeho žádných změn nedočkají.

Web BMWBlog navíc před nedávnou dobou informoval, že by se Z4 mohla ve vrcholném provedení M40i dočkat manuální převodovky – podobně jako technicky spřízněná Toyota Supra po letech čekání dostala možnost skombinovat šestiválec s manuálem. Na rozdíl od Supry ale BMW manuál nabízí, ovšem pouze pro základní verzi sDrive20i s dvoulitrovým čtyřválcem.  

Zveřejnění fotky na oficiálním instagramovém účtu švýcarského zastoupení BMW může naznačovat, že představení modernizovaného modelu Z4 je za rohem. Možná se jej dočkáme ještě tento měsíc. Zároveň se předpokládá, že prodej otevřeného BMW bude probíhat zhruba do roku 2025, kdy kvůli nízkým prodejům skončí bez náhrady.

Video se připravuje ...

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme