Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW v MotoGP: 1 M Coupé, M5 i M6 jako safety car

David Bureš
Diskuze (2)
BMW se angažuje v Moto GP od roku 1999, od roku 2006 je partnerem této závodní motocyklové série jeho divize M GmbH.

Divize M GmbH mnichovského BMW pokračuje ve své spolupráci se společností Dorna, která pořádá motocyklovou sérii Moto GP. I proto budou vozy této německé automobilky v Moto GP nadále pracovat jako safety cary. BMW také angažovalo bývalého závodníka Lorise Capirossiho jako konzultanta v oblasti bezpečnosti.

V roli safety cary se letos představí hned tři BMW. V první polovině sezony se v této funkci vystřídají BMW 1 M Coupé a BMW M5 (F10), které se jako safety car představilo už v loňském závodě v americkém Indianapolis.

V polovině ročníku však štafetu po 1 M Coupé přebere větší kupé, a to nová generace BMW M6 Coupé. Automobilka se vozem před jeho debutem jistě pochlubí, je jasné, že bude speciálně upraven pro svoje pracovní nasazení.

BMW dále organizátorům Moto GP poskytuje motocykly a SUV, které používá vedení závodu a lékařská služba. Některé vozy také slouží k převozu osob, například závodníků.

Bývalý italský motocyklový závodník Loris Capirossi bude ve své funkci bezpečnostního konzultanta BMW radit, čeho se jezdci obávají a co je možné zlepšit pro jejich větší bezpečnost.

Jezdec přezdívaný Capirex také umožní pozvaným hostům nahlédnout do zákulisí Moto GP, v rámci prohlídky se budou moci podívat do depa, kde se ladí motocykly před samotným závodem. Zákazníci BMW budou moci tuto tour absolvovat v rámci nabízené exkluzivní prohlídky první třídy.

I na konci letošní sezony automobilka předá Cenu BMW M určenou pro jezdce s nejlepšími výsledky v kvalifikačních jízdách. Loni tuto cenu získal Casey Stoner, který spolu s ní dostal BMW 1 M Coupé. Letošní vítěz se může těšit na kupé M3 v edici Competition. Karoserie tohoto auta bude lakována stříbrnou metalízou Frozen, kola budou v černém provedení.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Ham.
17. 4. 2012 10:50
Re: DTM
[odkaz]
Avatar - KANKUNEN
17. 4. 2012 08:41
DTM
Mě ty barvy připomněly letošní DTM, začal jsem to sledovat vloni a jsou to parádní závody. Má někdo nějaký odkaz na stránky DTM česky nebo aspoň nějaké přehledné. Díky