Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X7 přijíždí v hodně temné edici. Vznikne pouze 600 kusů

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Mnichovští představují limitku BMW X7 Dark Shadow Edition, která o zvídavé pohledy rozhodně nebude mít nouzi.

Láká vás BMW X7, které jen tak někdo mít nebude? Pro takovou příležitost představuje mnichovská automobilka edici Dark Shadow Edition, která se vyznačuje několika specialitkami. Tou hlavní je, že se pro všechny kouty světa vyrobí pouhých 600 exemplářů.

Temná edice největšího SUV BMW dostává lakování BMW Individual v barvě Frozen Arctic Grey, což je vlastně tmavě šedý matný odstín. Detaily na náraznících, lemování ledvinek či sloupky na bocích jsou pak zhotoveny v leskle černé barvě, stejně jako dvě hranaté koncovky výfuku. Třešničkou na dortu jsou pak dvaadvacetipalcová kola, jak jinak než v černé barvě.

Tmavé odstíny hrají prim rovněž v kabině, kde najdeme kožené čalounění v barvě černé a tmavě modré, které BMW říká Night Blue. Kůži Nappa či Alcantaru dostává přístrojová deska, ale třeba i výplně dveří. Jen se na výsledek podívejte v přiložené galerii, opravdu to stojí za to. Zákazník si může vybrat, zdali chce ve druhé řadě plnohodnotná tři místa, nebo vzdušnější provedení se dvěma sedadly.

Video se připravuje ...

Edice Dark Shadow vychází ze standardního X7 M50i, přičemž na techniku v útrobách se nesáhlo. Pod kapotou tak najdeme 4,4litrový osmiválec twin-turbo se silou 390 kW a 750 newtonmetry točivého momentu. Agregát se pojí výhradně s osmistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol, standardem je rovněž vzduchové odpružení a M sportovní brzdy.

A cena? Limitka ve Spojených státech startuje na částce 119.495 dolarů, což je v přepočtu něco přes 2,7 milionu korun. První kusy se u zákazníků objeví letos v srpnu. Evropští zájemci však budou muset vytáhnout z kapsy ještě o něco více, vždyť na českém trhu jen standardní BMW X7 M50i začíná na 2.917.200 Kč.

Stanislav Kolman
Diskuze (4)

Doporučujeme

25. 7. 2020 20:42
Re: NAPROSTÝ trapas!
Co konkrétně je na tom nevkusneho?
25. 7. 2020 09:33
NAPROSTÝ trapas!
Takovou míru NEVKUSU může prokázat snad jen americký tuner, bavorský výrobce a nebo čínský sběratel.
Avatar - Hammunasakra
24. 7. 2020 16:18
Re: Where is it VANTABLACK ???
Where? :-)

Ve Frankfurtu to museli loni dát do uzavřenýho prostoru a nasvítit spoustou reflektorů = aby to bylo vidět :D