Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Body kit pro první generaci Boxsteru připomíná mnohem dražší modely Porsche

Filip Melich
Diskuze (3)

Britský výrobce body kitů pro starší Porsche připravuje úpravu první generace Boxsteru. Má širší karoserii a zadní část po vzoru továrních Speedsterů a Spyderů.

Společnost Miles Works Automotive, sídlící v Anglii, se specializuje na výrobu body kitů a doplňků karoserie pro starší modely Porsche, konkrétně pro 911 generace 996 a Boxster generace 986. Na tyto konkrétní modely se prý zaměřují proto, že nejsou příliš oblíbené, a tudíž si udržují relativně nízkou cenu. To z nich činí zajímavé vozy pro fanoušky značky s omezeným rozpočtem. Miles Works Automotive pak chtějí svojí tvorbou dokázat, že i přehlížené vozy mohou vypadat zajímavě. 

Úpravce aktuálně připravuje body kit pro Porsche Boxster první generace, díky kterému bude připomínat podstatně dražší Speedstery a Spydery německé automobilky. Součástí je nový přední nárazník s výrazným splitterem z karbonových vláken a otvory pro přívod vzduchu vzdáleně připomínajícími model 911 Turbo generace 996. Přední i zadní blatníky jsou výrazně rozšířeny, což umožnilo instalovat také širší, pětipaprsková kola. 

Kompletně přepracovaný je zadní nárazník, nad kterým je umístěn výrazný spojler. Kryt zavazadlového prostoru a střechy je nahrazen novým kusem karoserie se zvlněním za ochrannými oblouky. Právě tím tento body kit nejvíce připomíná Speedstery/Spydery od Porsche. Jedinou změnou v interiéru jsou podle všeho červená sedadla Recaro. 

Z původní karoserie vozu zůstává přední kapota, dveře, čelní sklo a přední i zadní světla. Přes rozsáhlé úpravy je údajně zachován přístup do zavazadlového prostoru vepředu a k motoru vzadu. Úpravce však už nemluví o tom, zda si Boxster také zachoval stahovací střechu. 

Obrázky jsou zatím pouhými rendery, ale v Miles Works Automotive pracují na vývoji finální verze body kitu, který následně nabídnou ke koupi. Úpravce si plánuje za body kit říct zhruba o 4 tisíce liber (cca 118 tisíc korun).

Filip Melich
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - speedfred
1. 2. 2022 12:55
Re: Bodykit
...ale áno, keď to berieme v tejto rovine tak máš pravdu. Ja som to bral iba čisto z vizuálnej stránky pretože pôvodný Boxster není žiadny krásavec
Avatar - fOE
1. 2. 2022 11:57
Re: Bodykit
Jen to tedy vypada o dost rychlejsi nez jaka bude s technikou puvodniho boxstru realita. A aby auto vypadalo takhle a jelo hur nez kdejakej golf (nebo i ten puvodni boxster v origo stavu)? Je to asi vec vkusu, za me by ty 4tis liber majitel lepe nacpal do brzd a lehkych kol treba.
Avatar - speedfred
1. 2. 2022 11:05
Bodykit
sa za mňa hodne podaril. To auto dostalo neskutočný šmrnc oproti sériovej verzii. :yes: