Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus představuje upravený Rolls-Royce Ghost. Slibuje luxus a 700 koní

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Brabus 700, postavený na základech Rolls-Royce Ghost II, prý slibuje nejvyšší úroveň moderní elegance.

Nový model Brabus 700, který dnes německý úpravce představil, je vůbec prvním dílem společnosti postaveným na základech luxusního vozu Rolls-Royce Ghost Series II. Jak přitom úpravce dodává, nový Brabus 700 slibuje kombinaci světů dechberoucího výkonu a nadčasového designu, jako ještě nikdy předtím.

Exteriér modelu byl upraven podle tradičního konceptu společnosti Brabus. Elegantní karoserii tak zdobí několik karbonových aerodynamických prvků, jako je například přední spoiler a zadní difuzor. Aerodynamické komponenty jsou přitom funkční a v kombinaci s modulem Brabus Ride-Control, schopným snížit světlou výšku o 20 mm, by měl Brabus 700 nabídnout lepší jízdní dynamiku a stabilitu.

Do D-sloupků umístil výrobce decentní logo Brabus Masterpiece a za povšimnutí stojí také upravená barva chromovaných doplňků, nyní vyvedených v provedení „Brabus Shadow Chrome“. Za zmínku stojí také nový nerezový výfukový systém se čtyřmi koncovkami, vybavený aktivní klapkou. V režimu „Coming Home“ tak Brabus 700 vydává decentní zvuk, zatímco v režimu Sport si umí pořádně zařvat.

Video se připravuje ...

Barva zdobí Shadow Chrome také kované 22“ disky Brabus Monoblock M Platinum Edition, jejichž výroba je podle úpravce uměleckým dílem a které vozu propůjčují silný a nezaměnitelný charakter.

Silný výraz vozu pak podtrhuje i jeho strojovna. Pod kapotou je uložen 6,7litrový motor V12 s dvojicí turbodmychadel, který nabízí nejvyšší výkon 517 kW (700 k) a maximální točivý moment 950 Nm. Akceleraci z 0 na 100 km/h vůz slibuje za 4,6 sekundy a jeho maximální rychlost je elektronicky omezena na 250 km/h.

Proměnou prošel také interiér, který je u modelu Brabus 700 vyráběn ručně na zakázku a u vozu na fotografiích můžeme vidět Brabus Masterpiece interiér v barvě porcelánu. Sedadla jsou čalouněna kůží se speciálním Brabus dekorem a prošíváním kontrastní černou nití. Kožené čalounění navíc doplňují karbonové dekory.

Cenu ani termín dodávek vozů zákazníkům zatím úpravce nezmínil, vše se ale nejspíš bude odvíjet od konkrétních požadavků zákazníka, který může výrazně mluvit třeba do podoby zakázkového interiéru. Při běžných cenách vozu Rolls-Royce Phantom II a cenách úprav společnosti Brabus ale jistě ani tentokrát nepůjde o dostupnou záležitost.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
20. 5. 2022 09:24
Re: Úvaha
Tak tak, Rolls býval vždy luxusní limuzína, pro kterou sou slova jako sport a sportovní jízda něco nemyslitelného.

Kdo chtěl ostřejší verzi, koupil si Bentley.

Ale doba a lidi se mění no. Bohužel Brabus coby úpravce RR je faakt divná firma.
19. 5. 2022 16:10
Re: Úvaha
Souhlasím, upravit Rollse aerodynamickými figurami, navíc v přiznaném karbonu, plus záměrně hlučným výfukem je podobně podivné jako dát na Ferrari kouli a dopředu naviják.
19. 5. 2022 11:49
Re: Úvaha
To si taky řikám, přičemž po úpravě od Brabusu si díky všudypřítomným béčkům můžou lidi myslet, že místo Rollse jede Bentley :-[]
Avatar - HitmanPB
18. 5. 2022 21:19
Úvaha
Čítam reportáž, pozeram galériu, video a premýšľam, hľadám jeden rozumný dôvod, pre ktorý by som urobil to, že keď chcem nový Rolls objednám si ho pre hodnoty a všetko, čo Rolls znamená, prípadne si ho aj dám personifikovať v Bespoke, a potom ho dám do.k.u.r.v.i.ť nejakej inej firme.
To chce silný matroš...