Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus tuní i dodávky. Tohoto VIP Sprintera nepoznáte

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mercedes-Benz nabízí svou modelovou řadu Sprinter v řadě nejrůznějších provedení a tam, kde končí nabídka automobilky, nastupuje specializovaný úpravce, který je připraven proměnit strohý minibus v luxusní salonek.

Brabus patří k úpravcům, jimž není prakticky žádný z osobních a lehkých užitkových modelů značky Mercedes-Benz cizí. V nabídce této společnosti lze díky tomu narazit i na luxusní provedení mikrobusu modelové řady Sprinter.

Úpravce z německého Bottropu již dříve prezentoval svou proměnu jeho interiéru s označením Business Lounge, která může v oblasti nabízeného komfortu směle soupeřit i s těmi nejluxusnějšími limuzínami.

V případě modelu pojmenovaného VIP Conference Lounge se Brabus výrazně méně vzdaluje pojetí klasického mikrobusu, i když se nesnaží usadit do interiéru co nejvíce sedadel, ale raději sází na velkorysou nabídku prostoru pro každého z cestujících, jichž může být včetně řidiče osm.

V případě dvojice předních sedadel se úpravce věnuje jejich čalounění a hlavní pozornost směřuje k šestici samostatných křesel umístěných vzadu. Ta jsou elektricky stavitelná a čalouněna kůží a Alcantarou.

Ve výbavě nechybí stolek a chladicí box na nápoje či zásuvky pro dobíjení mobilních telefonů, tabletů a notebooků. Samozřejmostí je multimediální systém, který umožňuje spojení s okolním světem díky mobilnímu internetovému připojení LTE.

Brabus se vedle interiéru věnuje i exteriéru, pro nějž má připraven nový přední nárazník s integrovanými mlhovými i denními světly a vlastní znak do středu masky chladiče.

Pod kapotou je přeplňovaný vznětový šestiválec o objemu 3,0 litru s výkonem 140 kW ve spojení se sedmistupňovou převodovkou 7G-Tronic Plus. Podvozek je pro zajištění co nejlepšího cestovního komfortu pasažérů vybaven vzduchovým odpružením.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)