Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britové pracují na speciálních sedadlech, která mají simulovat chůzi

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Automobilka Jaguar Land Rover pracuje na speciálních sedadlech, která by měla díky simulaci chůze zabránit rizikům spojeným s příliš dlouhým sezením.

Speciální sedadla, která se momentálně testují v laboratořích divize Jaguar Land Rover Body Interiors Research, využívají řadu aktuátorů (akčních členů) zabudovaných do pěny sedadel, které díky neustálým mikro-pohybům napodobují pohyby i námahu při chůzi a tím tak v mozku simulují chůzi.

Dík drobným pohybům, které simulují rytmus chůze, by měla tato technologie přispět v boji se zdravotními riziky způsobenými příliš dlouhým sezením. To přitom ohrožuje zhruba čtvrtinu lidské populace a může vést ke zkracování svalů v nohou, kyčlích a hýždích nebo bolesti zad. Oslabené svalstvo navíc zvyšuje riziko dalších zranění.

Blahobyt našich zákazníků a zaměstnanců je podstatou našich technologických výzkumných projektů. Využíváme našich inženýrských znalostí k vývoji sedadla budoucnosti s použitím inovativních technologií, v automobilovém průmyslu dosud nevídaných, abychom pomohli řešit problém, který se dotýká lidí po celém světě,“ uvedl Dr. Steve Iley, vedoucí lékařský pracovník v Jaguar Land Rover.

Tento výzkum je součástí závazku Jaguar Land Rover neustále zlepšovat blahobyt zákazníků prostřednictvím technologických inovací. V minulých projektech se tak výzkumníci zaměřili například na boj s pohybovou nevolností a využití technologie ultrafialového záření k zastavení šíření nachlazení a chřipky v interiéru.

Video se připravuje ...

Společně pak všechny tyto projekty přispívají k vizi Destination Zero, což je snaha společnosti Jaguar Land Rover o vytvoření bezpečnější a zdravější společnosti, a čistšího životního prostředí.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

19. 1. 2020 12:45
Re: Briti...
A nezanikli náhodou niektoré? ;-)
19. 1. 2020 07:58
Briti...
To je blábol... :-O
Uznávám ,že bez silného partnera by asi některé značky zanikly .Ovšem ty co zůstaly jsou pořád britské , i když je jejich majitelem Ind či Němec. Alespoň já to tak vnímám.
18. 1. 2020 18:44
Briti...
Čo s takými sedadlami, keď ich nemajú do čoho dávať. Britský automobilový priemysel je z väčšej časti v prachu, tam mali venovať invenciu, čas a prachy, kým bola šanca. Týmto to už dnes nevytrhnú.