Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britská firma už nabízí úpravu nového Defenderu. A postavila i růžový Wrangler

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Nový Land Rover Defender je stále ještě poměrně žhavou novinkou, přesto už se našel úpravce, který zájemcům nabízí vlastní verzi.

Vytuněný Defender najdeme v nabídce britské společnosti Chelsea Truck Company, která je součástí Kahn Design. Aktuálně úpravce inzeruje dva vozy, jeden šedivý, druhý černý. Oba ale stojí stejně, 69.999 liber, tedy asi dva miliony korun. Příplatek oproti standardní variantě činí přibližně 10 tisíc liber, v přepočtu asi 290 tisíc korun. 

Modifikace jsou zatím spíš skromné, Chelsea Truck Company ale tvrdí, že už plánuje další a odvážnější možnosti a nové díly. Nyní dostupná verze s označením Launch Edition zahrnuje především 22palcová, nebo 23palcová kola, tmavá skla, panoramatickou střechu, karbonové doplňky či nové kožené čalounění. Na motor zatím firma nesahá.

Zajímavěji tak vypadá jiná novinka britského úpravce: růžový Jeep Wrangler. Pozoruhodná je ovšem nejen samotná barva vozu, ale přímo i podoba laku, který má plastickou strukturu. Výsledek trochu vypadá, jako by karoserie byla neustále pokryta kapkami deště.

Ani v tomto případě nechybí karbonové doplňky karoserie a nová kola. Chelsea Truck Company také zvedla podvozek a dodala nový výfukový systém. Výrazně se proměnil i interiér, samozřejmě směrem k luxusu, jak napovídá pohled na sportovní sedadla a opulentní kožené čalounění.

Samotný Wrangler byl vyroben už v roce 2014 a o jeho pohon se stará 3,6litrový zážehový šestiválec o výkonu 208 kW, spojený s pětistupňovou automatickou převodovkou. Najeto má 15.030 mil, tedy 24.188 km. 

A cena? Růžový Jeep je k mání za 48.999 liber, což je v přepočtu 1,4 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme