Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bude Nissan Sport Sedan předobrazem příštího GT-R?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Nissan nepopírá, že studie Sport Sedan Concept bude inspirovat novou generaci Maximy. Ale co když nejen jí?

Před pár týdny v Detroitu představená studie Nissan Sport Sedan Concept představuje velmi odvážnou vizi blízké budoucnosti luxusního japonského sedanu Maxima, ale její možná až moc sportovní charakter vedl maďarského grafika, známého jako X-Tomi k zamyšlení, jestli náhodou nebude stejný designérský jazyk použitý také u druhé generace supersportovního kupé GT-R.

Nápad to není úplně mimo, GT-R je docela velké auto a zatímco menší modely Note a Qashqai si vzhledově jsou docela blízké, na nich použitá řešení by nemusela zase tak úplně sedět větším autům s klasičtějšími proporcemi karoserie a Sport Sedan by mohl být řešením právě pro tyto vozy.

A tak X-Tomi změnil sedan v kupé a záď opatřil "gétéerkovými" svítilnami, difuzorem a centrálně vedeným výfukem. Už jsme tu určitě měli propracovanější rendery, navíc záď se zbytkem auta vzhledově úplně neladí, nicméně seznámit vás s tímto počinem jsem musel, není totiž vůbec vyloučené, že tahle vize bude ze všech nejblíže hybridní supersportovní japonské realitě závěru druhé dekády 21. století. Líbilo by se vám příští GT-R takto nebo byste raději viděli evoluci současného vzhledu?

Michal Fokt
Diskuze (0)