Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Budoucnost Škody: Luxusní elektromobil pro Čínu a možná i Kodiaq RS

David Bureš
Diskuze (12)
Ani mladoboleslavská automobilka se nevyhne vstupu do světa elektromobilů. Koncept takového vozu uvidíme již příští rok.

Koncern Volkswagen Group chce v rámci své prodejní strategie do roku 2025 vyvinout a začít prodávat 30 modelů s elektrickým pohonem. K takové expanzi bude muset přispět i Škoda Auto. Její předseda představenstva Bernhard Maier odhalil, jaké elektromobily mladoboleslavská značka nabídne.

„Pracujeme na čistě elektrickém modelu. Bude se jednat o auto na míru pro Čínu. Poté dorazí i elektromobil pro zbytek světa,“ naznačil Maier s tím, že se obou vozů dočkáme až po roce 2019, kdy Škoda nabídne svůj první plug-in hybrid. Ten bude postaven na základech nynějšího Superbu. Poté bude následovat i Kodiaq plug-in hybrid.

Maier zatím k luxusnímu elektromobilu pro čínské zákazníky nedal bližší podrobnosti, a tak zatím můžeme jen spekulovat o tom, o jaký vůz se bude jednat. S ohledem na spekulace posledních týdnů to však patrně bude buď SUV, nebo sportovně střižený vůz střední třídy ve stylu Volkswagenu CC.

Jistotou však je, že koncept naznačující elektrickou budoucnost Škody bude představen již na jaře příštího roku, a to na šanghajském autosalonu v dubnu 2017. Podle dostupných zpráv se bude jednat o SUV, již potvrzeno je využití nové koncernové platformy MEB určené pro elektrické vozy.

Zpráva o nabídnutí elektromobilu s okřídleným šípem nejprve v Číně dává logický smysl. V Říši středu jsou elektromobily nyní hojně podporovány vládou, a tak Škoda bude mít velkou šanci takovým autem zaujmout.

Vedle elektromobilů se Maier rozpovídal také o dalších budoucích modelech. Potvrdil, že příští generace Yetiho bude delší, širší a vyšší než současná generace, přičemž opět se počítá s jeho prodlouženou variantou pro čínský trh. Šéf Škodovky pak rovněž uvedl, že se zvažuje sportovní verze Kodiaqu. „Nad Kodiaqem RS uvažujeme. Účetní se nyní na tento projekt dívají a zjišťují, zda je pro něj dostatečně velký trh. Opravdu doufám, že přijdou se silným obchodním scénářem,“ tvrdí bývalý vedoucí prodejů a marketingu v Porsche, který má se sportovními modely bohaté zkušenosti.

David Bureš
Diskuze (12)
Avatar - _Karel_
18. 11. 2016 18:12
Re: Tak
Všeho moc škodí.
Avatar - twistedTSD
18. 11. 2016 17:24
Re: Tak
Tady to máš od člověka, který na ACZ diskutuje několikanásobně déle než rok-dva, když teda Vojtěch nemá nárok na názor. : "Ano, A.CZ je cesky server a Skoda je ceska automobilka. Logicky bude ACZ psat o Skode. A jestli vam vadi clanky o Skode, tak je nectete." ;-)

Trochu vážněji...před dvěma lety se na články o Škodovkách frflalo podobně jako dnes, i když je možné, že v poslední době se ten nepoměr zvýšil. Zcela vyrovnané zpravodajství tu přirozeně nikdy nebude, protože ACZ v první řadě reaguje na zájem (prokliky) čtenářů. Do jaké míry je to přijatelné, už je otázka...Ale stejně mě baví, jaké za tím někteří dovedou najít iluminátské praktiky a jak jsou schopni zaplevelit celé diskuse stěžováním si. Přitom účinnější by možná bylo na ně prostě neklikat, jak říká Vojtěch.
18. 11. 2016 16:12
Re: a co takhle lemplove novinky z xindlvagnu nebudou?
Predbehol si ma...
18. 11. 2016 15:59
Re: Tak
Vieš čo? Keď sem budeš chodiť rok-dva aspoň raz za deň, potom môžeš breptať. Do diskusií si začal chodiť pred mesiacom, takže kým vieš o tom, čo sa na ACZ deje prd, mal by si sa podobných komentárov zdržať. Nemáš nárok.
18. 11. 2016 15:56
Hm...
:-!