Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti zvažuje vlastní elektromobil. A karosářskou verzi, která nemá obdoby

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Vedení Bugatti se rozhovořilo o budoucích plánech. Zvažuje elektrický pohon i experiment mezi karoseriemi.

Značka Bugatti aktuálně nabízí model Chiron (respektive díla Divo a La Voiture Noire postavená na stejných základech), brzy by se však rodina francouzského výrobce luxusních aut mohla rozmnožit o dalšího člena. V čerstvém rozhovoru to naznačil Stephan Winkelmann, šéf automobilky.

„Myslím, že máme příležitost postavit více než jedno auto,“ říká Winkelmann a naznačuje, že půjde o něco zcela nového. Značka si prý chce i nadále zakládat na svých historických hodnotách. Auto tedy bude velmi rychlé, ale na rozdíl od Chironu použitelné pro každodenní život.

„Klidně by to mohlo být elektrický vůz, který by jednoznačně musel být nejlepší svého druhu,“ rozhovořil se dále o chystaných novinkách. Alternativní pohon však není jedinou zajímavostí. „Je jasné, že když přemýšlíme o dalším modelu, hodně jsme debatovali o karosářském provedení. Zkoumali jsme každý detail a je tu jedna pro Bugatti zajímavá varianta, kterou byste dnes na trhu nenašli.“

Winkelmann samozřejmě více neprozradil, ale lze předpokládat, že půjde o auto zcela jiného střihu, než jakým je třeba současný Chiron. Spekulace nejvíce hovoří o extravagantní limuzíně, stylu kupé či sportovně-užitkovém voze. O SUV sice u Bugatti nechtějí ani slyšet, ale my už víme, jak to v dnešním automobilovém světě chodí. Lamborghini či Ferrari mohou vyprávět.

Před časem kolovala internetem fotografie prototypu Bugatti schovaného pod plachtou. Silueta však prozradila, že jde o dílo, které jsme doposud neviděli. Bude právě tohle dlouhé auto se svažující se zádí novou karosářskou verzí, kterou francouzská značka nabídne? To ukáže až čas.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

21. 5. 2019 20:18
Tipoval by som to...
Tipoval by som to na Bugatti pick-up Coupé. :-)