Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac chystá nové ostré modely. Ponesou označení Blackwing

David Bureš
Diskuze (0)

Vrcholem modelové palety značky Cadillac jsou dnes verze řady V-Series. Do budoucna však značka nabídne ještě ostřejší modely, s označením Blackwing.

Vozy Cadillac mají v českém prostředí pověst hlavně okázalého luxusu a pohodlí, americká automobilka ale jíž léta pracuje také na své sportovní imagi. Proto jsou součástí její nabídky i sportovní modely řady V-Series, přičemž nyní Cadillac chystá ještě ostřejší verze svých automobilů.

Ponesou jméno Blackwing (černé křídlo) a bude se jednat o ostré varianty přizpůsobené jízdě na okruzích. V tuto chvíli je tato verze potvrzena pro modely CT4-V i CT5-V.

Video se připravuje ...

„Jméno Blackwing přichází reprezentovat to nejlepší z Cadillacu z hlediska výkonového inženýrství, zpracování a technologie,“ říká Brandon Vivian, výkonný šéfinženýr Cadillacu s tím, že tyto vozy budou reprezentovat vrchol nabídky Cadillacu z hlediska výkonu i jízdních schopností.

Modely řady V-Series Blackwing se budou chlubit speciálně nastaveným podvozkem, upravenou elektronikou i speciálně naladěným motorem. Pravověrné řidiče pak nadchne fakt, že Cadillac potvrdil dostupnost manuální převodovky pro všechny modely této vrcholné řady. Automobilka tvrdí, že manuálu se sice mnohé jiné luxusní značky vzdávají, řada zákazníků jej ale stále vyžaduje.

Cadillac už modely CT4-V Blackwing a CT5-V Blackwing pilně testuje. Jízdní zkoušky probíhají na silnicích po celém USA, stejně jako na vybraných závodních tratích. Třeba na okruhu Virginia International Raceway prototypy zajely o vteřiny rychlejší časy než někdejší vozy CTS-V a ATS-V.

V tuto chvíli není jasné, kdy se řady Blackwing dočkáme na trhu, minimálně v USA by se ale tyto modely měly začít prodávat ještě letos. S ohledem na jejich zaměření automobilka zdůrazňuje, že jejich nabídka bude určitým způsobem omezena. Není však zatím jisté, zda časově, nebo počtem postavených exemplářů.

David Bureš
Diskuze (0)

Doporučujeme