Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac Escalade ESV s Chairman Package nabízí relaxaci v naprostém bezpečí

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Inkas Armored Vehicle Manufacturing rozšiřuje nabídku svých obrněných vozidel o exkluzivní úpravu pro Cadillac Escalade ESV.

Kořeny kanadské společnosti Inkas Armored Vehicle Manufacturing sahají do druhé poloviny devadesátých let dvacátého století. Od svého oficiálního založení v roce 2000 se tato firma specializuje na pancéřování vozidel od sedanů, limuzín přes SUV a pick-upy až po dodávky na převoz cenností a autobusy.

Novinkou v nabídce této společnosti je Chairman Package pro Cadillac Escalade ESV modelového roku 2019 s dlouhým rozvorem náprav 3302 mm. V případě exteriéru se projevuje prakticky jen zvýšením střechy zhruba o 10 centimetrů. Bližší pohled odhaluje, že interiér se zde především od B sloupků směrem dozadu proměňuje v luxusně zařízený trezor. Ten má zajistit cestujícím vysokou míru bezpečí v kombinaci s maximálním komfortem cestování.

Cadillas Escalade ESV, který je základem této úpravy má sériový vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru s nejvyšším výkonem 309 kW (420 k) a točivým momentem 624 N.m, spolupracující s desetistupňovou automatickou převodovkou.

Společnost Inkas Armored Vehicle Manufacturing pro co nejnižší zvýšení hmotnosti vozidla dodatečným pancéřováním používá moderní kompozitní materiály, s nimiž Cadillac splňuje balistickou normu CEN 1063 BR6. Díky tomu je schopen ochránit svou posádku před střelbou puškovými náboji 7,62x51 mm nebo 308 Winchester FMJ a výbuchem dvojice ručních granátu pod podlahou. Na přání je panceřování dle normy CEN 1063 BR7.

V souvislosti s pancéřováním a zvýšením odolnosti proti poškození střelnými zbraněmi a výbušninami je Cadillac vybaven dodatečnou ochranou baterie i řídící elektroniky, vyztuženými komponenty zavěšení kol i panty dveří a run-flat pneumatikami, na nichž je možné pokračovat v jízdě i po jejich průstřelu.

Cadillac Escalade ESV s Chairman Package pak vedle svého pancéřování přitahuje pozornost i luxusně zařízeným interiérem. Cestující v zadní části vozu mají k dispozici dvojici elektricky stavitelných křesel s masážní funkcí a proti nim jsou umístěna dvě menší sklopná sedadla. Samozřejmostí je kvalitní čalounění kůží a Alcantarou, které doplňuje obložení z exotických druhů dřeva.

Samozřejmostí je výkonný multimediální systém, jehož součástí je satelitní televizní a telefonní příjem, 4G připojení s Wi-Fi hotspot, Apple CarPlay a Android Auto. Nechybí ani systém čistění vzduchu a pozornost si zaslouží i minibar s dávkovačem alkoholu nebo osvětlení, které má odpovídat dennímu světlu.

Společnost Inkas Armored Vehicle Manufacturing uvádí, že základní cena za Cadillac Escalade ESV s pancéřováním a Chairman Package začíná na částce 300.000 amerických dolarů (zhruba 6.850.000 Kč), ale není problém se díky rozsáhlé nabídce příplatkových prvků dostat až na 500.000 americký dolarů (kolem 11.400.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme