Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac v Ženevě: Tři evropské premiéry

David Bureš
Diskuze (0)
Na ženevském stánku Cadillacu nás čekaly jen evropské premiéry, všechny vystavené vozy jsme viděli již v minulosti.

Americký Cadillac se snaží o opětovné prosazení se na evropských trzích, na ženevský autosalon však přivezl jen automobily, jejichž světové premiéry proběhly již v minulosti, především na autosalonech ve Spojených státech.

Evropská premiéra čekala v Palexpu na kombi Cadillac CTS-V Sport Wagon, které bude na starém kontinentu nabízeno od letošního podzimu. V motorovém prostoru tohoto luxusního a výkonného kombi pracuje kompresorem Eaton přeplňovaný motor 6,2 V8 o výkonu 415 kW (564 k) při 6100 min-1 (maximum točivého momentu 747 Nm při 3800 min-1).

Hybridním XTS Platinum chce Cadillac ukázat, že stále uvažuje nad plnohodnotným konkurentem pro Audi A8, BMW 7 nebo Jaguaru XJ. Vůz byl k vidění již loni v Detroitu, v Evropě je letos poprvé. Pod kapotou auta je umístěn 3,6litrový benzinový motor a elektromotor, který je napájený lithium-iontovými bateriemi. Systém dosahuje nejvyššího výkonu 260 kW (353 k).

Cadillac Urban Luxury Concept je studie luxusního městského vozu s hybridním pohonem. Hybridní systém se skládá z litrového přeplňovaného tříválce a elektromotoru.

V Ženevě bylo vystaveno i mamutí SUV Escalade v edici Platinum. Escalade Platinum Edition je speciálně určeno pro Evropu a znamená maximální možnou výbavu, ke které si zákazník může připlatit pouze za nadstandardní lak.

David Bureš
Diskuze (0)