Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac změnil logo, to nové je větší

Diskuze (11)
Značka Cadillac během své 112 let dlouhé historie použila už 38 různých verzí firemního loga. Ta nejnovější se na sériových vozech objeví v létě.

Společně s představením modelu ATS Coupe přichází Cadillac s novým logem. Jeho podobu předznamenal už loňský koncept Elmiraj, letos se v létě objeví na produkčních modelech. I nové logo ale samozřejmě ctí tradice.

Automobilka, založená v roce 1902, je pojmenována podle francouzského objevitele Antoine Laumet de La Mothe, sieur de Cadillac. Tento muž v roce 1701 založil město Detroit a firma si nevypůjčila jen jeho jméno, ale také erb. Ten tvoří nedílnou součást všech vývojových fází loga.

V posledních desetiletích je logo již výrazně stylizováno. V nejnovější podobě je výrazně širší a má rovnou horní hranu. Navíc přichází o ozdobný věnec, který logo v různých obdobích obklopoval. Naposledy se objevil v roce 2000, kdy Cadillac společně s designovým stylem Art&Science představil končící podobu svého loga.

Diskuze (11)
Avatar - Lonestarstate
24. 1. 2014 23:51
Re: Zaujímavé...
Protože Escalade je pro Cadillac dojná kráva na cash, tak tam raději nerealizují svoje ujetý nápady. Jako například přechod ze jmen na třípísmenné shluky symbolů.

To nový logo je jak rozšlápnutý a na záď ATS coupe se ještě jakž takž hodí...na předek už podstatně méně. A na Escalade si ho ani představit nedokážu.
Avatar - peter_ko
15. 1. 2014 17:35
Re: čo znamená to logo?
ale veď práve v článku je to spomenuté... Automobilka, založená v roce 1902, je pojmenována podle francouzského objevitele Antoine Laumet de La Mothe, sieur de Cadillac. Tento muž v roce 1701 založil město Detroit a firma si nevypůjčila jen jeho jméno, ale také erb. Ten tvoří nedílnou součást všech vývojových fází loga.
15. 1. 2014 17:03
čo znamená to logo?
Porsche ma podobný znak ale dáva mi jaký taký význam..ale toto netuším aké zmysel a význam mali tie štvorce a obdlžniky...vie to niekto vysvetliť?? čakal som že sa to v článku dozviem......
15. 1. 2014 15:37
Re: Logo
To zvětšování není jen tak z plezíru designérů. Myslím si, že přirozeně plyne z faktu že se poslední roky začínají stírat rozdíly v kvalitě, bezpečnosti, designu i technologiích mezi tradičními značkami auto velmocí a nově příchozí asijskou konkurencí, která v tomto sílí. Takže si automobilky uvědomují, že právě tradice značky je jedním z nejdůležitějších benefitů, ze kterých plynou nákupní rozhodnutí. Proto je tak akcentují v designu.

Nedávno jsem jel v noci po městě a v dálce bylo auto, které jsem tipoval na MB A Class, celou dobu přibližování jsem obdivně říkal manželce podívej na ten supr design světel, ten nový B class se povedl ... no a pak jsem se přiblížil a byla to ta sportovní Kia Pro Ceed :-)

Myslím, že teoreticky (s nadsázkou) kdyby měla Kia na kapotě VW tak by přes noc zvedla prodeje o desítky procent. Loajalita a věrnost ke značce je hrozně silný marketingový nástroj.
Avatar - Dinar
15. 1. 2014 12:55
Re: to je spíš lego než logo
:-) :yes: