Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Caterham plánuje být velkosériový výrobce

David Bureš
Diskuze (6)
Ne všechny chystané modely tradičního výrobce sporťáků budou sportovními vozy.

Britský malovýrobce sportovních vozů Caterham není spokojen se svou současnou pozicí, do budoucna chce rozšířit nabídku svých modelů a stát se velkosériovým výrobcem.

Caterham by podle plánů vedení značky měl do roku 2020 vyrábět desítky tisíc automobilů ročně. Zvažováno je například i SUV, které má být každopádně více sportovní než užitkové. Chystané modely mají tak jako ty současné nabízet svým řidičům hlavně zábavu za volantem.

Prvním rozšířením nabídky bude sportovní automobil vyvíjený ve spolupráci s Renaultem. Technicky bude tento Caterham spřízněný s chystaným sporťákem Alpine, vzhled obou aut ale bude svébytný.

Na tvarech sportovního autu pracuje tým designérů Caterhamu a nejmenované „známé britské designové studio.“ Podoba bude ovlivněna slavným modelem Seven. Jedním z konkurentů auta bude například Audi TT.

Jedním z důvodů, proč chce Caterham rozšířit nabídku svých aut je ten, že pokud se z tohoto malovýrobce podaří vybudovat ziskovou automobilku, bude snazší financovat aktivity Caterhamu ve Formuli 1.

„Kdokoliv může vidět, že firma vyrábějící pouze dvoumístné auto nemůže doufat, že bude v současnosti velice úspěšná,“ řekl britskému magazínu Autocar generální ředitel Caterhamu Mike Gascoyne.

Caterham se bude chtít zaměřit především na perspektivní asijský trh. K tomu využije kontakty svého majitele, Tonyho Fernandese, pocházejícího z Malajsie. Ten mimochodem dříve prohlásil, že Caterham bude vyrábět to, co trh bude žádat, a to klidně i SUV nebo městský vůz.

Přestože divize firmy Caterham Innovation and Technology, která nabízí specializované inženýrské

služby, má své zákazníky i v námořnickém a leteckém průmyslu, jejím primárním zaměřením je vývoj aut. „Naše budoucnost leží v oblasti výroby silničních automobilů. Jsme tady, abychom vydělávali peníze,“ tvrdí Gascoyne.

David Bureš
Diskuze (6)
8. 12. 2012 09:28
Ked to zacnu vyrabat ...
... velkoseriovo a v "lacnej" krajine, tak bude konecne aj super cena.
7. 12. 2012 14:49
Re: SUV?
Jen nevím, jestli stavbou takových vozů mohou dosáhnout velkosériovosti. To většinou vyžaduje něco konvenčnějšího.
7. 12. 2012 13:15
Re: SUV?
Proč ne?Pokud by to bylo něco ve stylu Bowler wildcat,nebo Nemesis,tak myslím,že milovníci řádění po prašných a rozblácených cestách by se nezlobili.
7. 12. 2012 10:16
Re: Caterham plánuje
:yes:
Avatar - Dinar
7. 12. 2012 09:32
Caterham plánuje
být velkosériovým výrobcem... Sedmý pád, pane Bureši!