Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

CEO Porsche si užil Le Mans dost neobvykle, hotel vyměnil za střešní stan

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Oliver Blume se ubytoval na střeše Porsche 911 Turbo S v kempu pro zaměstnance.

Automobilové závody 24 hodin Le Mans jsou významnou událostí, proto není divu, že se jich účastní i nejvyšší představitelé zúčastněných automobilek. Na letošním ročníku pak nechyběl ani Oliver Blume, generální ředitel značky Porsche, který se ale rozhodl pro dost nezvyklé ubytování.

Namísto luxusního hotelu, jak by se dalo od muže tohoto postavení očekávat, zvolil ubytování na střeše černého Porsche 911 Turbo S, které zaparkoval v kempu pro zaměstnance značky. Na střeše vozu byl totiž stan z nabídky originálního příslušenství Porsche, ve kterém se svou ženou strávili dvě noci.

Video se připravuje ...

Připomeňme, že značka Porsche představila svůj vlastní střešní stan pro vybrané modely již zhruba před rokem. Stan je dostatečně velký pro dvě dospělé osoby, má integrovanou matraci, dvě boční okna a jedno střešní okno pro větrání i výhled, ve kterých nechybí moskytiéra. Na stanu pak samozřejmě nesmí chybět ani označení automobilky. V interiéru je motiv se siluetou hory.

Stan je vyroben z voděodolného (ale prodyšného) materiálu, má krytý vstupní prostor a je vybaven i speciálními voděvzdornými zipy. Komu by standardní konfigurace nestačila, může si připlatit za lepší tepelnou izolaci, termofólii nebo organizátor na boty.

Stan je možné umístit prakticky na každý model automobilky – dokonce nemusí mít ani tradiční podélné nosiče. Zákazníci tak mohou stan umístit na modely Panamera, Taycan, Macan, Cayenne nebo sportovní řadu 911, stejně jako Blume.

Video se připravuje ...

Jakmile je však stan s pevným krytem umístěn na střechu, musí se řidiči začít krotit. Maximální rychlost by totiž neměla překročit 130 km/h. Složený stan ostatně není žádný drobeček. Váží 56 kilogramů a jeho rozměry jsou 146 x 140 x 33 centimetrů.

Pokud tedy chcete cestovat jako šéf Porsche, nemusíte rovnou objednávat pokoj v Hiltonu. Ani střešní stan Porsche ale nevyjde zrovna lacino. V české nabídce Porsche Tequipment jsme ho sice neobjevili, v Německu ale vyjde na 4.980 eur včetně daně – tedy cca 117.700 Kč.

Ondřej Mára
Diskuze (4)

Doporučujeme

27. 6. 2023 19:11
Re: Re: :D :D
Setril stravne listky a diety na dovcu do chorvatska s rodinou. Tam sa rozsoufne
Avatar - Barry Lyndon
27. 6. 2023 13:14
taky dobrý,
ale "našeho" lidového miliardáře jen tak netrumfne...
27. 6. 2023 13:05
Re: :D :D
Tak je to služební a bůhví jaké mají v Porsche platy. Třeba dal poslední peníze za benzín aby tam vůbec dojel a na slušný motel už mu nezbylo. :D