Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Česko-německý designér vytvořil krásnou aerodynamickou škodovku. Jak se vám líbí?

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)

Jak by vypadalo moderní čtyřdveřové kupé z Mladé Boleslavi? Podle kreativního tvůrce Davida Stingla takto.

David je česko-německým designérem, jenž se věnuje především automobilové tvorbě. Jeho vize čtyřdveřového kupé Škody sice vznikla již v roce 2015, ale přijde nám, že nezestárla snad ani o měsíc.

Autor chtěl představit vozidlo, které kombinuje sílu a eleganci. „Chtěl jsem navrhnout vůz, do kterého člověk po práci sedne ve vyžehlené košili, ale o víkendu klidně vyrazí na závodní okruh,“ vysvětluje David Stingl motivaci, proč se do tvorby neotřelého škodováckého kupé se dvěma páry dveří pustil.

Video se připravuje ...

Kromě jasných požadavků na design se při výrobě soustředil na aerodynamickou funkčnost automobilu. A povedlo se, vždyť jeho vize má hodnotu součinitele odporu Cd jen 0,27. A prý by číslo dokázal ještě o tři setinky srazit, pokud by netrval na zachování tvaru předního nárazníku inspirovaného tehdejší Octavií třetí generace. Unikátních prvků však najdeme na designu více. David nám neukazuje jen hotový výtvor, ale nechává nás nahlédnout i pod pokličku vlastní tvorby.

Šikovný tvůrce mohl před čtyřmi lety zamířit za prací do designového studia Tesly v Los Angeles, což o jeho kvalitách ledacos prozrazuje. Zatím se ale rozhodl setrvat ve své domovině a před vycestováním do světa dokončit studium. Davidovi přejeme mnoho úspěchů a věříme, že o jeho tvorbě neslyšíme naposledy!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
31. 10. 2021 14:22
Preco prave Skodovku ?
Zalezi akurat od znaku že ktory tam da.
Avatar - Ada je zase tady
29. 10. 2021 17:08
ať si to strčí za klobouk
Lidé chtějí čtyřkolku s dieselem a manuální převodovkou!
19. 10. 2021 05:45
škoda?
připadá mi to jako mizerná kopie mustangu
Avatar - emkejx
10. 10. 2021 14:03
Skoda Charger
fakt vynasiel ten dizajn :-[] :-[] :-[]
8. 10. 2021 15:39
Hmm
Nelíbí. Stačí?