Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Aveo RS: Ostrý hatchback na první fotografii

David Bureš
Diskuze (7)
V Americe se už ostrý malý Chevrolet prodává. Již brzy automobil zamíří i na evropské trhy.

Na internetu se objevila první fotografie Chevroletu Aveo ve sportovní verzi RS. Automobil je už nabízen na americkém trhu, kde je prodáván jako Sonic RS.

Zveřejněna zatím byla jediná fotografie ukazující příď pětidveřového hatchbacku. Snímek naznačuje, že vzhled Avea RS bude vycházet ze sourozence prodávaného v USA – nejvýraznější změnou je nový přední nárazník.

Aveo RS dále dostalo speciální litá kola nebo černé kryty vnějších zpětných zrcátek. Na zádi můžeme očekávat náznak difusoru a chromovanou koncovkou výfuku.

Interiér Sonicu RS nabízí kožený volant, anatomická sedadla s červeným prošíváním nebo hliníkové pedály. Tyto prvky můžeme čekat i v evropské variantě.

Pod kapotou vozu se s největší pravděpodobností objeví přeplňovaná benzinová čtrnáctistovka ze Sonicu RS, ve kterém dosahuje výkonu 103 kW (140 koní) a točivého momentu 200 N.m. Motor je v americké verzi kombinován se šestistupňovým manuálem, nebo automatem se stejným počtem převodových stupňů.

Méně pravděpodobnou možností je použití známé zážehové šestnáctistovky s 85 kW a 155 N.m, která je na evropském trhu již nabízena. V takovém případě by Aveo RS bylo pouze stylovou verzí s upraveným vzhledem.

Zatím není jasné, kdy bude Chevrolet Aveo RS oficiálně představen. Jistě však nejsme daleko od pravdy, pokud budeme tvrdit, že automobil uvidíme na zářijovém frankfurtském autosalonu.

David Bureš
Diskuze (7)
17. 7. 2013 09:54
Re: Tohle v Evropě úspěch mít nebude...
Kdyby Chevrolet dělal low-end tak se může učit, ale Aveo je povedené, dobře jezdí a na silnici vypadá jinak... a to je právě to proč pro většinu konzumní Evropské společnosti je škaredé a špatné.. Ne vše co je jiné je špatné.
Mimo jiné se jedná o nejbezpečnější auto v tak proevropské konkurenci jako Fabia, I20, Fiesta.... atp., kdyby se jednalo o low-end tak asi na bezpečnost serou jako u Dacie :-!
16. 7. 2013 00:54
Tohle v Evropě úspěch mít nebude...
Současné Aveo už zdálky křičí "jsem super-ultra-low-end" a dělat z takového auta hot-hatch je absurdní. Sorry Chevrolete, ale pravda je takto krutá ;-\ :no:
P.S. Slabé (a stále klesající) prodeje Avea v Evropě jasně signalizují, že je zde něco špatně a u Sparku je to bohužel velmi podobné :-O Asi by se u Chevroletu měli podívat k Dacii, jak se staví úspěšný low-end ;-)
15. 7. 2013 18:06
Re: Trapné..
Trapný je tvůj komentář.
Chevrolet má krásný design v porovnání s některými konkurenčními vozy.
Avatar - peter222
15. 7. 2013 15:54
Cena ?
V USA cca 21.000 $. Za to sa dá v europe zaobstarať už poriadne auto, takže nie ďakujem.
15. 7. 2013 13:37
Re: Trapné..
Nemyslím si...
auto má celkem ostré tvary i v běžném provedení... podvozek by snesl i ostřejší motorizaci...